• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çiftçilerin nohut patozu mesaisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Kırkat (Kirkatê) köyünde çiftçiler, nohut mahsullerinin hasadı ve harmanına başladı. Bahar mevsimindeki bol yağışın ürünlere yansıdığını söyleyen çiftçiler, bu yılki verimden memnun oldukları belirttiler.

Yaklaşık bir ay önce Kırkat köyü çiftçileri elle yaptıkları nohut hasadını tarla ortasında topladılar. Toplanan mahsuller daha sonra patoz makinası ile harmanlanıp saman ve nohut birbirinden ayrılıyor.

Harmanlamanın ardından mahsul, ambar ya da satış ofislerine götürülüyor. Tarlada kalan saman ise hayvanlar için depolanıp kış ayları için yem olarak kullanılıyor.

Yıllardır çiftçilikle uğraştığını belirten köylülerden Bilal Beyaz, tarımdan güzel verimler elde etiklerini söyleyerek Allah'a hamt etti.

Bu yıl nohut ektiklerini ve güzel bir verim aldıklarını ifade eden Beyaz, "Nohut ekip satıyoruz, Güzel bir şekilde kâr ediyoruz. İlkbaharda ekimini yaptığımız nohutların hasadını yaklaşık bir ay önce yaptık. Şimdi ise nohutların patozunu yapıyoruz. Allah'a hamdolsun kârımız çok iyidir. Patozdan sonra Batman'a götürüp satıyoruz. Geçen sene kilosu 4 TL idi bu sene ise 6 TL olacak. Allah'a hamdolsun geçen seneye göre verim de fiyat da çok iyidir. Kışın nohutun kilosu 10 TL'ye çıkmıştı, şimdi ise 6 TL'ye inmiş. Yaptığımız kârdan memnunuz, Allah'a şükürler olsun. Allah bereketini artırsın ve tüm Müslümanlara nasip etsin. Diğer tarım ürünlerimiz de çok iyidir." dedi.

Nohut patozunu yaptıklarını söyleyen Eymen Altun, yaptıkları patozla nohut ve samanı birbirinden ayırdıklarını nohutları evin geçimi için sattıklarını, samanı ise kışın hayvanları beslemede kullandıklarını belirtti. (İLKHA)

























































Bu haberler de ilginizi çekebilir