• DOLAR 32.314
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2279.545
  • ...
Diyarbakırlılardan minibüsçülere klima tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hava sıcaklığının 40 derecenin altına düşmediği Diyarbakır'da şehir içi yolcu taşımacılığı yapılan minibüslerde klimaların çalıştırılmamasını eleştiren vatandaşlar, tepkilerini dile getirdi.

Çoğu zaman söz konusu duruma tepki gösterdiklerini belirten Diyarbakırlılar, ancak herhangi bir şekilde sonuç alamadıklarını söylediler.

Çoğu minibüste klima çalıştırılmadığını belirten Yüksel Efe, sürücülerin duyarsız davrandıklarını ifade ederek, "Dolmuşların yüzde sekseni klimaları açmıyor. Bununla ilgili tepkimi gösterdim. Belediyeyi aradığım zaman cevap vermiyorlar. Tepki gösteremiyoruz şoförlere, çünkü eğitim görmeleri lazım ki onlarla iletişime geçelim." dedi.

Bilal Topluk ise minibüslerde sadece aralıklarla klimanın açıldığını söylerken, Hatice Geter de "Minibüslerde klima açılmıyor. Tıka basa dolu olduğu için bir şey diyemiyoruz, şikâyetimizi dile getiremiyoruz, genelde ayakta gidiyoruz. Bu daha büyük bir sorun." dedi.

Klimaların açılması için duyarlılık gösterilmesi gerektiğini belirten Mehmet Gezen, "Diyarbakır'ın sıcağı malum zaten 60 dereceye kadar gidiyor. Buna rağmen bir şey yapılmıyor. Tepkimiz sadece ses çıkarmakla sınırlı kalıyor, yani hiçbir şey yapamıyoruz. Biraz daha duyarlı olup klimaları açarlarsa ya da ne bileyim biraz daha halkı düşünerek davransalar iyi olur." ifadelerini kullandı.

İhsan Akkoyun adlı vatandaş da klimaların çalıştırılmadığını dile getirirken, Gökhan Güler de "Genelde çok düşük seviyede açıyorlar. Galiba çok benzin yakmasın diye. O yüzden sadece üflüyor, ama biz yine pişmeye devam ediyoruz. Keşke biraz daha açsalar, sonuçta biz de paramızı ödeyip biniyoruz. Keşke biraz daha serinlesek. Diyarbakır'ın güneşi zaten pişiriyor, kavuruyor. Hele ki aracın içindeyken." şeklinde konuştu.

Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs şoförlerinden Harun Yaşar ise klimayı açmaları halinde kendilerinin de mağdur olacağını belirterek, yaptıkları hizmetlerin karşılığını alamadıklarından yakındı.

Yaşar, "Klimanın yaktığı yakıt, dokuz yıldır almadığımız rayiç ve vatandaşların halen üstümüze gelmesi. Bir litre mazot beşi lira olmuş. Dokuz yıldır aynı rayiçle çalışıyoruz. Beş liraya çıkan litre mazotunun, klima farkının, almadığımız rayiçin hesabı yapılmıyor. Ettiğimiz hizmetin karşılığını almadığımız müddetçe klimayı açmak doğru değil, ben açıkça söylüyorum. Klimanın illa açılması gerekir. Ama toplu taşıma araçlarındaki mağduriyetlerin de giderilmesi gerekiyor. Yetkililerin el atması gerekir. Belediyenin bir minibüsçüye ceza kesmesi marifet değil, onun hizmet sektöründeki yaptığı hizmetin karşılığını vermek marifettir. Maalesef alamıyoruz." ifadelerini kullandı. (Abdurrahman Tetik, Suat Tink- İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir