• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Dinleyin ve Halimize Ağlayın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Yeter ki dünya Müslümanları, Ümmet-i Muhammed uyansın!

Perşembe akşamı tur gezisi için gittiği Kudüs`te Mescid-i Aksa çevresinde yatsı namazını kıldığı esnada İsrail polisinin saldırısı sonucu yaralanan Amine Nur Güney`in (25) sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kızının, Aksa'daki Esbat Kapısı`nda yaralandığı anları anlatan acılı annenin sözleri ise yürekleri dağladı:

“Kızımı düşünmüyorum ben şu anda. Sadece ve sadece Mescid-i Aksa`nın kurtuluşunu istiyorum” diyen anne, şunları söyledi: “Kızım vesile olsun. Ben vesile olayım. Yeter ki dünya Müslümanları, Ümmet-i Muhammed uyansın. İslam alemi tek yürek tek bilek olsun. Tez elden bunu yapmak zorundayız.

Kızım ‘Anne acıyor` dediği zaman, ‘Kızım, kardeşinin derdiyle dertlendin` dedim o kadar, başka bir şey diyemedim. Rabbim Ümmet-i Muhammed`e uyanış nasip etsin. Çünkü Kudüs, İslam aleminin kalbi. Eğer Kudüs`ü kaybedersek, Müslümanlar kaybetmiş demektir."

Amine Nur`u İki gün Önce “israilin köpekleri” Yaralanmıştı

Hatırlanacağı üzere iki gün önce israil polisinin namaz kılmak için Mescid-i Aksa'nın kapısında toplanan cemaate müdahalesinde 79 kişi yaralanmıştı. İsrail güçleri, Mescid-i Aksa'nın kapılarına kurulan elektronik metal arama dedektörü uygulamasına tepki gösteren, akşam ve yatsı namazlarını kapıda kılmak isteyen Filistinlilere, plastik mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı gazla müdahale etmişti.

Ve Kudüs'ü ziyaret için Türkiye'den giden bir turist kafilesi de akşam namazını kılmak için gittikleri Esbat Kapısı'nda yaşanan arbedenin ortasında kalmış, Amine Nur Güney, namazdan sonra yaşanan müdahale esnasında bir ses bombasının yakınına düşmesi üzerine ayağından yaralanmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir