• DOLAR 32.411
  • EURO 35.147
  • ALTIN 2324.692
  • ...
Kardeşlerini siyonist köpeklere bırakmadılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Katillere Bırakmayız!

İsrail polisi, cuma günü şehit ettiği 3 gençten birinin naaşına hastanede el koymak istedi. Aksa yakınındaki sokakta namazını kılarken şehit edilen Muhammed Hasan Ebu Ganim`in cenazesini rehin almak için hastane basan işgalciler, Filistinli gençler sayesinde bu emellerine ulaşamadı. Doğu Kudüs`teki Makasıd Hastanesi İsrail polisince basıldığı sırada orada bulunan Filistinliler, arkadaşları Ebu Ganim`in naaşını hastane duvarının üzerinden aşırarak dışarı çıkardı. Her yeri kanlı şehit cenazesini güçlükle taşıyarak hastaneden çıkaran ve işgalcilerin elinden ‘kurtaran` gençlerin yaşadıkları, izleyenleri gözyaşlarına boğdu.

Şerefsizler Ölüye Bile El Koyuyorlar

Ağır yaraladıkları Filistinlileri ‘ölü ya da diri` hastanede rehin almak, İsrail güvenlik güçlerinin sıklıkla uyguladığı taktiklerden biri. Siyonistler, şehit ettikleri Müslümanların naaşlarına bir süre el koyarak cenaze töreninin, katliamın hemen ardından yapılmasını önlemek ve öfke selinin çığ gibi büyümesini engellemek istiyor. İsrail yönetimince el konulan cenazelere haftalar sonra ancak ulaşılabiliyor. Ölüye bile saygısı olmayan siyonistler, Müslüman naaşlarını ailelerine teslim ederken bir de şart koşuyor: “Küçük bir cenaze töreniyle hemen gömün!” Filistinliler, şehitlerini olaylar sonrası bu yüzden İsraillilerden kaçırıyor.

Tüm Dünya Yaralandı

Cuma günü Ebu Ganim`le birlikte, Muhammed Mahmud Şeref (17) ve Muhammed Lafi (18) adlı gençler de İsrail polisi ve Yahudi yerleşimcilerin kurşunlarıyla şehit edildi. Kutsal Mescid-i Aksa`yı Müslümanlara kapatmak isteyen siyonistler, namazı sokaklarda kılan onbinlerce kişiye de plastik mermiler, gaz bombaları, atlar ve köpeklerle saldırdı. Ülke genelinde yüzlerce kişinin yaralandığı olaylar, tüm dünyanın tepkisini çekti.

Asker yığdılar

Mescid-i Aksa çevresindeki Filistinlilere saldıran Tel Aviv yönetimi, bölgeye taşınan işgalci Yahudilerden üçünün bıçaklandığını gerekçe göstererek Batı Şeria`ya yüzlerce asker gönderdi. Filistinlileri Halamiş bölgesinden de kovmak isteyen Yahudilere saldırı sonrası başlayan sevkiyat, Batı Şeria`da gerilimi daha da artırdı. Halamiş`te bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren 20 yaşındaki Ömer el Abed İsrail askerlerince vuruldu. Hastanede tedavi gören Abed`in abisi Münir de gözaltına alındı. Bu arada İsrail güçleri, Mescid-i Aksa`nın kapısına kurulan metal arama dedektörlerini protesto amacıyla Batı Şeria`da düzenlenen gösterilere müdahalesinde 21 Filistinliyi gözaltına aldı.


Kaynak: Yeni Şafak
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir