• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
"Millet bu gece darbecilere iyi bir ders verdi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yoğun katılımlı bir etkinlik düzenlendi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren alana akın eden İstanbullular, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuştular.

15 Temmuz'un ABD ve İsrail destekli FETÖ'ye verilen bir cevap olduğunu dile getiren vatandaşlar, milletin bu gece darbecilere iyi bir ders verdiğini belirtti.

Milletin artık ülkesinin kıymetini anladığını ifade eden Tacir Arar, darbe gece yaşananların millet için milat olduğunu söyledi.

Şehit ailelerine sabırlar dileyerek sözlerine başlayan Ali Günyeli, "Bizim gidecek başka bir yerimiz yok. Burası Irak değil, Suriye değil başımızı koyduk gerekirse kanımızın son damlasına kadar savaşırız. Millet artık uyandı hiçbir şey eskisi gibi değil. Amerika'yı da biliyoruz, FETÖ'yü de biliyoruz, derin devleti de biliyoruz. Burada kimin oyun oynadığını biliyoruz. Bu yüzden gerekirse kanımızın son damlasına şehit oluruz." dedi.

Halkın değerlerine saldıran dış mihrakların sürekli Türkiye halkı üzerine oyunlar oynadığına dikkat çeken Hatice Eken, 15 Temmuz darbesiyle Mehmetçiğin halkın gözünden düşürülmeye çalışıldığını ama bunun başarılamadığını söyledi.

15 Temmuz gecesi milletin ülkesine sahip çıktığını ifade eden Halil Diktaş, "Allah'ın izniyle bu millet darbecilere, teröristlere izin vermedi. Türk milletinin vatanına ne kadar bağlı olduğunu şu ortamdan bir daha görsünler. Bu ülkenin bir karış toprağını dahi vatan düşmanı teröristlere vermeyeceğiz." diye konuştu.

"Bin defa darbe olsa bin defa sokağa çıkarız" diyen Mehmet Ali Çarpı, şunları söyledi: "Bizim bir tane canımız var vatana için her zaman vermeye hazırız. Tüm dünyanın bunu bilmesi gerekir. Biz Osmanlı torunlarıyız. Biz buraya şehitlerimizi onurlandırmaya geldik. Biz her zaman şehit olmaya hazır Müslüman insanlarız. Allah bir daha bu tür acıları yaşatmasın çünkü bizim gidecek ikinci bir vatanımız yok. İnsanımızın bunu iyice idrak etmesi lazım."

Çok heyecanlı olduğunu söyleyen Nuran isimli bir vatandaş ise, hem şehitleri anmak hem de bir daha o geceyi yaşamak için programa katıldığını belirterek, "Bu halk bu kadar sokağa çıkmışsa Allah'ın izniyle bir şey olmaz." dedi.

Vatan dışındaki her şeyin teferruat olduğunu belirten Hüseyin Çakar da ölümü göze almış bir millet olarak bir daha böyle bir darbe olursa hatta tank, top dahi olsa gözünü kırpmadan karşı duracaklarını söyledi.

Üzüntü ve sevinci bir arada yaşadıklarını söyleyen Gönül Seçkin, darbeye kaşı dik duran Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ettiğini ifade etti.

15 Temmuz'un ABD ve İsrail destekli FETÖ'ye verilen bir cevap olduğunu dile getiren başka bir vatandaş da milletin bu gece darbecilere iyi bir ders verdiğini belirtti.

15 Temmuz'un hafızalarda kötü yer edindiğini belirten Nuray Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birlik, beraberlik ve vatanımız için buradayız. Burada Kürt-Türk ayrımı yok, birlik ve beraberlik içinde buradayız. Bu geceyi 15 Temmuz'daki şehitlerimize borçluyuz. Onların sayesinde biz buradayız. Onların ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun. O FETÖ denilen pisliğin bir an önce kahrolmasını istiyorum. Cumhurbaşkanımıza da şunu söylemek istiyorum: O inşallah her zaman var olsun. Biz her zaman onun destekçiyiz." (Osman Gülebak, Mustafa Bikeç-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir