• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
Adıyaman`da 15 Temmuz darbe girişimi lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mimar Sinan Parkı önünde bir araya gelen vatandaşlar saat 22.30'da darbeyi lanetleyen sloganlar eşliğinde Adıyaman Valilik meydanına doğru yürüdüler.

Valilik meydanında Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından kalabalığa hitap eden Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, 15 Temmuz'da insan suretinde ki bir grup hainin mukaddesatımıza kastettiğini ve bu eylemlerini ise mukaddes dinimizin arkasına saklanarak yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Kalkancı, "Peygamber ocağı ordumuzun canıyla kanıyla şereflendirdiği mukaddes üniformalarını hile ve desise ile çalarak asker kılığına giren, insan suretinde bir hain sürüsü mukaddesatımıza kastetmeye kalktı.  Üstelik bir de bu alçaklığı, Rabbi Yesir'i silinmiş karanlık suratlarını ve kapkara yüreklerini mukaddes dinimizin arkasına saklayarak yapmaya çalıştılar. Tuzak kurdular ama unuttukları bir şey vardı. Allah tuza kuranların en hayırlısıdır. Bir şey daha unuttular. Dualarla kurulmuş ve asırlarca İslam'ın sancaktarlığını yapmış bu devleti ve büyük milleti unuttular. Adıyamanlıları unuttular. Elleri ayakları birbirlerine dolaştı. Kırk yıl boyunca ülkemizin birliğini bozmak için uğraşan dost ve müttefik görünümlü yabancı devletler ile birlikte kurdukları tezgâh Allah'ın izni ve inayeti, Sayın Cumhurbaşkanımızı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, Başbakanımız Sayın Bin Ali Yıldırım ve hükümetimizin feraseti, güvenlik güçlerimizin dirayeti ve her parti ve gruptan insanlarımızın muhalefeti ile yerle yeksan oldular." şeklinde konuştu.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise "15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımıza canlı yayında bir soru soruldu. Bu darbe emir komuta zincirinde mi diye.  Ey Adıyaman biz emir komuta zincirinde dahi olsa başında başkomutan cumhurbaşkanı yoksa bunları meşru kabul etmeyeceğiz ve 15 Temmuz'da verdiğimiz 250 şehit yerine 250 bin şehit vereceğiz. Ama bu vatan bizimdir, vatanı alçaklara, gavura teslim etmeyeceğiz." dedi. (Ferit Gölgül - İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir