• DOLAR 32.564
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2448.824
  • ...
"15 Temmuz Türkiye için bir milattır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Ticaret Odası (ŞUTB), ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması düzenledi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Hak-İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) gerçekleştirdiği açıklamayı ŞUTB Başkanı Mehmet Kaya okudu.

15 Temmuz darbe kalkışmasının darbeden öte bir işgal girişimi olduğunu belirten Kaya, darbe girişiminin asıl amacının Türkiye'yi bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmek olduğunu söyledi.

Kaya, "Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz'un yıl dönümüne giriyoruz. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbi'nden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fetullahçı Terör Örgütü devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı Türkiye Cumhuriyeti'ni bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti." dedi.

Darbe gecesinde halkın sergilediği hareketin dünyaya örneklik teşkil eden bir tavır olduğunu  dile getiren Kaya, sözlerine şöyle devam etti: "Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, gazi meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Darbe girişimine karşı verdiğimiz mücadelede 250 vatandaşımız şehit oldu, 2 bin 301 vatandaşımız gazi oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz. Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmelidir. Yargı kurumları, darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermeli, milletimizin vicdanını rahatlatmalıdır."

Darbenin Türkiye ekonomisini olumsuz etkilediğini ifade eden Kaya, "Darbe girişimi sonrası toplum büyük bir travma yaşadı. FETÖ, yalan haberlerle yurt dışında ülkemiz aleyhine karalama kampanyaları yürüttü. Ekonomimiz de bu saldırıdan olumsuz etkilendi. Allah'a şükürler olsun, birlik ve beraberliğimiz sayesinde bunların hepsini de kısa sürede atlattık. Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5'lik büyümeyi yakaladık. 15 Temmuz sonrası toparlanma sürecini tamamladık. Şimdi yeni bir atılım sürecini başlatmamız gerekiyor. Ayağımızda ki prangayı çözdük, şimdi koşma zamanı. Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız. Bütün bunlar için ortak akılla ve istişare içinde yeni bir reform süreci başlatmalıyız. Buradan yurt dışındaki dostlarımızda sesleniyoruz. Dostlarımızı iftira kampanyalarına değil, gerçeklere kulak vermeye, buna göre tavır almaya davet ediyoruz. FETÖ ile mücadelede dost ve müttefik devletlerin de desteklerini bekliyoruz Kaynağı ne olursa olsun darbe ve terör bir insanlık suçudur. Ancak birlikte çalışırsak daha iyi bir gelecek inşa edebiliriz." şeklinde konuştu.

ŞUTOB binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına söz konusu konfederasyonların temsilcileri katıldı. (Hüseyin Sayhar - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir