• DOLAR 32.583
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2445.514
  • ...
STK`lardan 81 ilde eş zamanlı 15 Temmuz`a ilişkin ortak açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye kanadını oluşturan sivil toplum kuruluşları (STK), TZOB, TÜRK-İŞ, TESK, MEMUR-SEN, HAK-İŞ, TİSK, Türkiye KAMU-Sen ve TOBB Genel Başkanları, 15 Temmuz'un yıldönümünde, 81 ilde eş zamanlı 15 Temmuz'u Asla Unutmayacağız, Unutturmayacağız, "Gücümüz Milli İrade, Hedef Büyük Türkiye" başlıklı ortak 15 Temmuz açıklaması yaptı.

7 ilden de (Adana, Diyarbakır, Erzurum, Edirne, İstanbul, İzmir, Trabzon) Ankara'daki basın toplantısına canlı bağlantı yapıldı. Adana'da Hak-İş Temsilcisi Abdurrahman Yüce, Diyarbakır'da Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Edirne'de TZOB Temsilcisi Hüseyin Darcan, Erzurum'da TESK Temsilcisi Rasim Fırat, İstanbul'da Türk-İş Temsilcisi Adnan Uyar, İzmir'de Kamu-Sen Temsilcisi Ahmet Doğruyol, Trabzon'da Memur-Sen'den Mehmet Kara STK'lar adına bağlantı sağladı.

TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, 7 STK Başkanı ile birlikte ortak açıklamayı okudu.  

İki hafta boyunca, farklı etkinliklerle, hazırladıkları afişlerle Türkiye'nin tamamında 15 Temmuz ruhunu canlı tutacaklarını belirten Hisarcıklıoğlu, "15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız.15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fetullahçı terör örgütü, "devleti" ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı.

Darbe girişiminin asıl amacının Türkiye'ye tarihte görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmak olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, darbe teşebbüsünün nihai amacının da Türkiye'yi bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmek olduğunu söyledi.

Milletin cesareti ve feraseti ile bu bela ve fitneyi durdurduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu. Bu masadaki kuruluşlarının tamamı da, ilk andan itibaren, devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık.

Hisarcıklıoğlu, darbe girişiminde büyük bedellerin ödendiğine işaret ederek, "Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede, 250 vatandaşımız şehit oldu. 2 bin 301 vatandaşımız gazi oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz. Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır." diye belirtti.

Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmesi gerektiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, yargı kurumlarının, darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermesi gerektiğini ifade etti.

 Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5'lik büyümenin gerçekleştiğini hatırlatan  Hisarcıklıoğlu, "İstihdam rekorları kırdık. Bu yılın ilk altı ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde arttırmaya başladık. Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazandık. Çok açık ifade ediyoruz ki, Türkiye dünyanın en zor stres testinden başarı ile çıkmıştır." dedi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir