• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
Hava Ulaşıma Kar Engeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yetkililer, Pegasus Havayollarının İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı`ndan saat 20.00`de yapılması planlanan PC-250 sefer sayılı İstanbul-Sivas, saat 21.40`ta Sivas Nuri Demirağ Havaalanı`ndan yapılması düşünülen PC-251 sefer sayılı Sivas-İstanbul uçuşları, Sivas`taki olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiğini bildirdi.

Bu arada, kar yağışı ve tipi nedeniyle öğle saatlerinde ulaşıma kapanan Sivas-Malatya karayolunun da akşam saatlerinde ulaşıma açıldığı bildirildi. Karayolları ekiplerinin Ulaş-Kangal arasındaki Yağdonduran ve Kangal-Hekimhan arasındaki Abdalboğan mevkilerinde yaptığı çalışmalar sonucu yolun kontrollü olarak ulaşıma açıldığı belirtildi.

Sivas-Malatya karayolunda zaman zaman ulaşımın güçlükle sağlandığı, güzergaha küçük araçların zincirli olarak bırakıldığı, ağır tonajlı araçların ise geçişine izin verilmediği kaydedildi.

Yetkililer, Sivas`ı çevre illere bağlayan diğer karayollarında da ulaşımın güçlükle sağlandığını belirterek, sürücüleri kar yağışı ve tipinin etkili olduğu bölgelerde dikkatli araç kullanmaları konusunda uyardı.

Uçak seferleri iptal edilmişti

Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul-Sivas ve Borajet`in Ankara-Sivas seferleri de olumsuz hava koşulları nedeniyle sabah saatlerinde karşılıklı olarak iptal edilmişti.

Anadolujet`in İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı`ndan öğleden sonra gerçekleştirdiği İstanbul-Sivas seferini yapan uçak da Sivas Nuri Demirağ Havaalanı`ndaki olumsuz hava koşulları nedeniyle Kayseri Erkilet Havaalanı`na inmişti.

Uçağın Sivas`a iniş yapamaması nedeniyle Sivas-İstanbul seferi de zorunlu olarak iptal edilmişti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir