• DOLAR 32.576
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2426.327
  • ...
Hacettepe`ye Bir Ağır Suçlama Daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Üniversite yönetiminin, Cengiz Gül`ün yüz nakli için gerekli şartları taşımadığı halde bakanlığı yanılttığı belirtiliyor.

Sabah gazetesi Hacettepe Üniversitesi`nde 24 Şubat`ta gerçekleşen yüz naklinin perde arkasından ilginç bir gerçeğe ulaştı.

Sağlık Bakanlığı, hem Şevket Çavdar`ın ölümüne neden olan nakil hem de Cengiz Gül`e yapılan yüz nakliyle ilgili Hacettepe Üniversitesi`nde soruşturma başlattı. Kompozit Doku Nakli Bilim Kurulu`nda söz konusu yanlış beyan gündeme geldi. Hacettepe Üniversitesi`nin yüz nakli için Sağlık Bakanlığı`na gönderdiği listede yer alan Cengiz Gül`ün, göz, burun ve ağız bölgesinde deformasyon olduğu ve nakille fonksiyonel kazanımın amaçlanacağı bildirildi. Bu nedenle bakanlık Cengiz Gül`e nakil yapılmasına izin verdi ancak gerçek ameliyattan sonra ortaya çıktı.

DEFORMASYON YOKTU

Cengiz Gül`ün, burun, göz ve ağız bölgesinde fonksiyonel kazanım ya da deformasyon olmadığı belirlendi. Operasyon sonrası basın açıklaması yapan Doç. Dr. Serdar Nasır, hastasının göz, burun ve ağzında sorun olmadığını ancak tek kulağının yanık olduğunu bildirdi.

FONKSİYONEL KAZANIM ŞARTI ARANIYOR

Bakanlığın yayınladığı Kompozit Doku Nakli Endikasyon listesinde, yüz nakli için ancak hastanın göz, burun ve ağzında en az birinde fonksiyonel bir kazanımın amaçlanması şart olarak gösteriliyor. Operasyon gerçekleşirken medyaya Cengiz Gül`ün fotoğrafları yansıyınca, nakil ameliyatının gerekli olup olmadığı tartışmaları başladı. Nitekim Akdeniz Üniversitesi`nden Prof. Ömer Özkan "Ben o hastaya nakil yapmazdım. Devletin imkanlarını boşa harcanmış" diyerek, yüz naklini eleştirmişti. Operasyon sonrası medyadaki bilgiler ve Doç. Dr. Serdar Nasır`ın basın toplantısındaki açıklamalarından hastanın göz, burun ve ağız bölgesine herhangi bir düzeltme yapılmadığı da ortaya çıktı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir