• DOLAR 32.222
  • EURO 34.71
  • ALTIN 2446.744
  • ...
Bitlis`te 15 Temmuz etkinlikleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin yıl dönümünde Bitlis'te yapılacak etkinlikler, okutulan mevlidi şerifle başladı.

Atatürk Mahallesinde bulunan şehitlikte bir araya gelen protokol üyeleri, 15 Temmuz şehitleri için Kur'an-ı Kerim okuyup dualar ettiler.

Burada konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı münasebetiyle buna karşı duran, uçaklara ve tanklara karşı göğsünü siper eden yüzlerce şehidin olduğunu söyledi.

Ustaoğlu, "Özellikle 15 Temmuz'u unutturmama adına, bu milletimize, yeni kuşaklara, Allah tekrar göstermesin, böyle bir teşebbüsün ülkemizde bir daha yaşanmaması adına bu hafta içerisinde Cumhurbaşkanımızın himayelerinde organizasyonlar yapacağız. 15 Temmuz akşamına kadar çeşitli organizasyonlar yapacağız. Yine 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın himayeleri doğrultusunda organizasyonlarımız olacak. Tüm vatandaşlarımızın katılımını özellikle hassasiyetle istirham ediyoruz." dedi.

"15 Temmuz gecesi ezanlarımızı susturmaya çalıştılar"

15 Temmuz'da ezanların susması tehlikesiyle karşı karşıya kalındığını dile getiren Ustaoğlu, "Ama bu millet tarihin her döneminde olduğu gibi, canı pahasına memleketi uğruna nasıl ki 100 yıl önce 7 düvele karşı Kurtuluş Savaşı'nda verdiği o ruh, o heyecan ile bir kez daha kahramanlığını göstererek, darbeye darbe ile karşılık vererek, ezanlarımızın susmasını önledi. İşte bugün burada hepsinin mekanı cennet olsun. Binlerin üzerinde de malumunuz gazilerimiz oldu. Bunlara milletimiz minnettardır. Hepimiz şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Öğle namazına müteakip Ulu Camii'nde okunan mevlitle devam eden programda, mevlidin ardından cami önünde halka yemek ve Osmanlı şerbeti ikramında bulunuldu.

Programa Vali Ustaoğlu, jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Müftüsü M. Faysal Geylani, kurum amirleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir