• DOLAR 32.444
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2448.44
  • ...
"15 Temmuz`da millet kendi geleceğine sahip çıktı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FETÖ'nün ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Havacılık Daire Başkanlığının savaş uçaklarınca bombalanması sonucu hayatını kaybeden Özel Harekat Polisi Mehmet Demir'in Yeşilkent Mezarlığındaki kabrini ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi milletin kendi geleceğine sahip çıktığını söyledi.

15 Temmuz'da Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda hayatını kaybeden Özel Harekat Polisi Mehmet Demir için darbe girişiminin yıl dönümünde Gaziantep Yeşilkent Mezarlığında bir tören düzenlendi.

Törene, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yanı sıra, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri ile Gaziantep Vali Vekili Uğur Aladağ, İl Müftüsü Ahmet Çelik ve protokol katıldı.

Programda Kur'an-ı Kerim okunurken, İl Müftüsü Ahmet Çelik dua etti. Törenin ardından Şimşek ve beraberindekiler, Demir'in mezarına karanfil bırakarak dua etti, ailelere de başsağlığı diledi.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Şimşek, 15 Temmuz darbe girişiminde milletin kendi geleceğine sahip çıktığını söyledi.

Şimşek, "Bu millet dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir destan yazmıştır. Onun için de bu güzel ülkemizin önü açıktır. Allah'ın izni ile bu emanet ilelebet en güçlü şekilde muhafaza edilecektir. Ben tekrar mekânları cennet olsun. Allah rahmet eylesin diyorum, milletimizin başı sağ olsun." dedi.                       

Darbe girişiminin ardından gerekli adımların atıldığını savunan Şimşek, "80 milyon insan olarak gerek 15 Temmuz şehitlerimize gerekse bütün şehitlerimize biz şükran borçluyuz, minnettarız. Burada yatan şehitlerimiz 80 milyonun evlatları. Bu anneler artık bir değil bütün hepimizin. Onun için kalbimiz bir atıyor, beraberiz. Asla unutmadık, unutmayacağız. Çünkü onlar bu millet için, bu ülke için, bu vatan için en büyük fedakârlığı yaptılar." ifadelerini kullandı.           

"Bir daha asla ülkemiz ve milletimiz 15 Temmuz'u yaşamasın" diyen Şimşek, "Onun için Allah'ın izniyle biz millet, ülke ve devlet olarak güçlü bir şekilde bir ve beraber olarak ileriye yürüyerek bu emaneti de güçlü bir şekilde en iyi bir şekilde saklayacağız. Allah, tüm şehit ailelerimize sabırlar versin, milletimizin tekrar başı sağ olsun. Bir daha asla ülkemiz, milletimiz 15 Temmuz'u yaşamasın. Yaşamamaları içinde gereken her şeyi yaptık. Gerekli önlemler alındı, gerekenler yapıldı. Ama en önemlisi milletimiz kendi geleceğine sahip çıkmıştır." şeklinde konuştu.

Şimşek, daha sonra Ulu Cami'de 15 Temmuz şehitleri için okutulan mevlide katıldı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir