• DOLAR 32.542
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2458.81
  • ...
Ağrı`da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Polis Evinde düzenlenen yemeğe Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Hasan Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, İ.Ç. Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, İl Defterdarı Ali Osman Karaköse, Vali Yardımcıları, Kurum Müdürleri ve Mükellefler katıldı. 
 
Yemek sonrasında bir konuşama yapan İl Defterdarı Ali Osman Karaköse, "Vergi haftası etkinlikleriyle amacımız, kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmek suretiyle mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun, sağlanmasıdır. 2011 yılı sonu itibariyle tahakkuk eden Genel Bütçe Vergi Gelirleri 163.712.000 TL, tahsilâtı ise 120.714.000 TL`dir. Tahsilât oranı % 73.74` tür. Türkiye sıralamasında ise 46. sıradayız. Buna göre ilimiz 35 ilin önünde yer almaktadır. Merkezi Yönetim Bütçe gelirleri tahakkuku 237.981.000 TL, Tahsilâtı ise 147.169.000 TL`dir. Genel Bütçe giderimiz ise 892.722.000,TL`,dir. Kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alarak vergi kayıp ve kaçağının önlenmesine yönelik Defterdarlığımızca yapılan denetimler sonucu 6.580 mükellef denetlenmiş ve kayıt dışı faaliyet gösteren 81 mükellefin de kayıt altına alınması sağlanmıştır. 
 
Ağrı Valisi Ali Yerlikaya ise verginin, kamu hizmetinin finansmanı için vatandaşlardan imkânları çerçevesinde talep edilen, anayasal ödev ve yükümlülük olduğuna değinerek, verginin en önemli vatandaşlık görevlerinin başında geldiğini belirtti. 
Şu anda faydalandığımız bütün hizmetlerin ödenen vergiler sayesinde mümkün kılındığını belirten Vali Yerlikaya, "Ağrı`da vergi bilincinin gelişmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Kaçakçılığın her türlüsü ile Başsavcılığımız, Emniyetimiz, Jandarmamız ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Başarılı çalışmalara imza attık. Kayıt dışı kazançların vergilendirilmesi için de aynı şekilde kimseyi incitmeden çalışmalar yürütüyoruz. Aynı sektörde biri vergisini vererek iş yapıyor, diğeri ise vergi vermeden çalışıyorsa bu haksızlıktır, helal bir kazanç değildir. Bunun hesabını iyi yapmamız, kursağımızdan geçen kazancın vicdani bir sorumluluğunun olmaması lazım. Ben vergi tahakkukunda kurumlar ve gelir vergisi sıralamasında ilk sıralarda yer alarak göğsümüzü kabartan siz değerli mükelleflerimizi yürekten kutluyorum. Bütün vatandaşlarımıza hayırlı ve bol kazançlı günler diliyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Konuşmaların ardından Ağrı Valisi Ali Yerlikaya tarafından Kurumlar Vergisi birincisi Bulut İnşaat`ın adına Naci Bulut`a, Gelir Vergisi birincisi Ali İhsan Söylemez`e plaket verildi.
 
M. Emin Mağlay - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir