• DOLAR 32.563
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2433.21
  • ...
Diyarbakır`da 3. Uluslararası Arapça Yarışması Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Daha etkin daha güzel bir Arapça için 9 ülke, 461 okul, 2710 öğrencinin yarışacağı Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü`nün koordinasyonunda düzenlenecek olan "İmam Hatip Liseleri Arası 3. Uluslararası Arapça Yarışmaları" Diyarbakır ayağı yapıldı.

Diyarbakır`ı temsil edecek yarışmacı okulların belirlenmesi için Diyarbakır merkez ve tüm ilçelerdeki, İmam Hatip Liseleri arasında yapılan yarışmada Bismil Mecit Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu.

Düzenlenen Arapça yarışmasının program açılışı, Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan Kur`an-ı Kerimden sonra Arapçanın önemi ve dünyada Arapçanın geldiği konumu ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldıktan sonra yarışmaya geçildi.

Yarışma Süleyman Demirel kampusu Fen Lisesi toplantı salonunda saat 10.00`da bilgi yarışması, hitabet ve şiir alanlarında olmak üzere iki bölümde yapıldı. Yarışmaya; Diyarbakır Merkez Anadolu Lisesi, Diyarbakır Yunus Emre Anadolu Lisesi, Diyarbakır Yenişehir Anadolu Lisesi, Bismil Mecit Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi, Silvan İmam Hatip Lisesi ve Ergani Anadolu İmam Hatip Lisesi katıldı.

Kıyasıya bir mücadelenin verildiği yarışmada Arapça Dil Bilgisi dalında, Bismil Mecit Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi ekibi birinci olurken, Diyarbakır Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Ahmet Mahsun Melikoğlu ise Hitabet(şiir ) yarışmasında, İmam Zeynel Abidin`in ölüm üzerine yazdığı şiirini seslendirerek Diyarbakır birincisi oldu.

Yarışmada dereceye girenlerin plaketleri Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Abburrahman Sevgili tarafından verildi.

Balkan Ülkeleri de Yarışmaya Katılıyor
Bu yıl uluslararası düzeyde yapılan 3. yarışmalar kapsamında Türkiye`den ve Bosna-Hersek, Makedonya, Kosova, Romanya, Karadağ, Sırbistan, Hırvatistan ve Bulgaristan`dan olmak üzere 8 Balkan ülkesinden okullar yarışıyor. Türkiye`nin 80 ilinden 461 okulun katılımıyla 2710 öğrencinin hazırlandığı bu seneki yarışmalara uluslararası final aşamasında Balkan ülkelerinden birinciliği kazanan 80 öğrenci de katılacak.

Türkiye`de 9 koordinatör bölge öncülüğünde 3-5 Mart 2012 tahinde düzenlenecek il yarışmalarına katılan 2710 öğrenci, bilgi yarışması, hitabet ve şiir alanlarında yarışacak. Yarışmaların sonunda birinci olan okullar 9-10 Mayıs 2012 tarihlerinde Ankara-Kızılcahamam`da düzenlenecek Türkiye Finaline katılmaya hak kazanacaklar.

Final 17 Mayıs`ta Bursa`da Yapılacak
Balkan ülkelerinden gelen öğrencilerin maharetlerini sergileyip Türkiye`nin birincileriyle yarışacağı "Uluslararası Arapça Yarışmaları" finalleri ise 17 Mayıs 2012 tarihinde Bursa Atatürk Kültür Merkezi`nde düzenlenecek.

Türkiye genelindeki yarışmalar Milli Eğitim Bankalığı, Önder İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği ve Ensar Vakfı işbirliğiyle yapılıyor.
 
Osman İçli-İLKHA
 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34450.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34451.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34452.jpg

 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34453.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34454.jpg

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir