• DOLAR 32.455
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2434.83
  • ...
"Valilik ve belediye birlikteliği fırsattır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Büyükşehir Belediyesi 2017 Yılı Değerlendirme Toplantısı, Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun başkanlığında gerçekleşti. Son Valiler Kararnamesi'yle kente atanan Zorluoğlu, belediye hizmetleriyle ilgili geniş kapsamlı brifing aldı.

Genel sekreter Mustafa Yalçın ve genel sekreter yardımcısı Memet Yaşar'ın sunum yaptığı toplantıya, genel sekreter yardımcıları Fazıl Tamer, Salih Allahverdi, VASKİ Genel Müdürü Abdulvehap Gezgen ve bütün daire başkanları katıldı.

Zorluoğlu, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptıktan sonra büyükşehir belediyesinin 2017 yılı hizmet faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti.

Zorluoğlu, "Mevcut durumumuzu, sorunları ve çözüm önerilerini inşallah değerlendireceğiz. Aynı zamanda tanışmış olacağız. Belediyemizin halihazırda önemli işleri var, onları sizlerden dinleyeceğim. Şüphesiz sorunlarımız da var. Gerek mali yapımız itibarıyla kaynak bakımından, gerek idari kapasite itibarıyla ve gerekse alandaki hizmetlerin belki bazı darboğazlar ile ilgili olarak sizlerden bilgi alacağız. O bilgilerin ışığında da önümüzdeki döneme ilişkin özellikle de yapmamız gereken işleri ve hizmetleri belki de burada kararlaştıracağız ve değerlendireceğiz. Valilik ve belediyenin birlikte, iş birliği içerisinde hareket edebilmesi bir fırsattır. Birlikte bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Van genelinde, merkez ve ilçelerde belediye hizmetleri bakımından eksik kalan yönleri tamamlamak durumundayız. İşler çok, zaman az. Bu durumu da göz önünde bulundurarak, sürekli hareket edeceğiz ve heyecanla işimize sarılacağız. Gece demeyeceğiz, gündüz demeyeceğiz, alanda bulunmaya gayret göstereceğiz. Gerek il merkezimizi gerek ilçe merkezimizi gerçek belediyecilik hizmetleri ile buluşturacağız. Dolayısıyla eksikleri de inşallah en kısa sürede tamamlayacağız." dedi.

Belediyecilik hizmetleriyle vatandaşların günlük yaşamına dokunacaklarını dile getiren Zorluoğlu, "Vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak projelere öncelik vereceğiz. Sosyal içerikli projelere öncelik vereceğiz. Altyapı hizmetlerini ki çok eksiklik var, biliyorum. VASKİ genel müdürümüz ve büyükşehir belediyesi genel sekreterimiz bazı bilgileri benimle paylaştı. Altyapı hizmetlerine öncelik verilmek suretiyle inşallah ilimizi valilik ve belediye olarak 2019 ve 2023'e yaklaştıracağız. Tüm yapacağımız işlerde Allah yar ve yardımcımız olsun, işimizi kolaylaştırsın. Basın mensubu arkadaşlara teşekkür ediyoruz. İnşallah yakın zamanda belediyemiz ile ilgili tüm bilgilere vakıf olacağız. Projelerimizi daha iyi öğrendikten sonra belediye ile ilgili basın toplantısı düzenleyerek, basın mensubu arkadaşlarımızı ayrıntılı bir şekilde bilgilendireceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir