• DOLAR 32.127
  • EURO 35.099
  • ALTIN 2516.991
  • ...
Diyarbakırlılardan Suriyeli göçmenlere yönelik algı operasyonlarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyeli göçmenlere yönelik algı operasyonlarına ve Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde 9 aylık hamile kadına tecavüz edildikten sonra yanındaki 10 aylık bebeğini öldürülmesine halk sert tepki gösterdi.

Vatandaşlar, son zamanlarda Suriyeli göçmenlere yapılan hukuksuzların son bulmasını yetkililerden talep ettiler.

Tahir Ak Aydın, "Bu insanlar mağdur olmuş, buraya gelmiş insanların onlara insanca davranması lazım. Biz de onların yerinde olabilirdik. Şu anda bu felaketler onların başına geliyor, yarın bizim de başımıza gelebilir. Bazı insanların bize onu yapmasını biz doğru bulmayız. Art niyetliler bu mazlum insanlara karışmış olabilir. Devlet yetkililerinin böyle mazlum insanlara hakaret ya da canına, malına fiziki ya da sözlü davranışlara ceza vermesi gerekiyor. Sonuçta bunlar da bizim gibi insan. Bunu yapanların toplum tarafından kabul edilmemesi gerekir. Buraya keyiflerinden gelmediler ve onlara şefkat göstermemiz lazım. Ben bu olayı kınıyorum." dedi.

Suriyeli göçmenlere yapılanlara karşı tepkisiz kalınmaması gerektiğini belirten Şeyhmus Fidancı da şunları söyledi:

"Onları kollamamızı Allah nasıl ki emrediyorsa yetimi ve fakir fukarayı gözetlememizi istiyorsa, bugün de aynı şeyi bir Müslüman olarak yapmamız gereken en büyük görevlerimizden biridir. Bu ülkede bir Özgecan katledildi, insanlar ayağa kalktı. O kardeşimizin de katledilmesine karşıyız. Bugün yaşanan bir taciz olayı var. O Suriyeli de bizim kardeşimiz. Aynı tepkiyi burada da vermemiz lazım." 

Suriyelilerin vatansız kaldığını ve kendilerinin de aynı durumda olabileceğini anımsatan Mustafa Ak, Suriye'dekilerin Müslüman kardeşleri olduğunu, vatansız kaldıklarını söyledi.

Abbas Barca, "Onlar Suriye'den geldi, biz de onlara Ensar olmak zorundayız. Onlar da bizim Müslüman kardeşlerimizdir. Biz de onların durumuna düşebiliriz. Suriyelilere karşı yapılanlar ve tacizler son bulsun." ifadelerini kullandı.

Yaşanan olayların üzücü olduğunu belirten Yusuf Sayın, "Bunlar, ülkelerinden kaçıp canlarını kurtardılar. Biz onlara el açmasak başka kim açacak? Buradan gönderip yolluyorlar, kimse ülkelerine almıyor. Onlar da sonuçta Müslüman. Onlara yardım etmemiz lazım. Bu yaşanan olay çok üzücü, onlar da bir can taşıyor." şeklinde konuştu.

M. İhsan Aranca ise Suriyeli kadına ve çocuğuna yapılanların çirkin olduğunu belirterek, "Keşke öyle olmasaydı. O da Müslüman'dır. Canımız, ciğerimizdir. Öyle insanlar memlekette olmaması lazım. İnsan insan olursa buna karşı olması lazım." dedi. (Emrah Deniz - İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir