• DOLAR 32.557
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2457.034
  • ...
Buzlanma Ve Don Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Marmara`nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Manisa, Isparta, Burdur, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde aralıklarla görülecek olan yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Manisa, Adana, Osmaniye, Hatay, Gaziantep çevreleri ile öğle saatlerinde Doğu Karadeniz`in kıyı kesimlerinde yağmur şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde, akşam ve gece saatlerinde Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere ülkemizin iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkenin güneybatı kesimlerinde 5 ila 7 derece olmak üzere, güney ve batı bölgelerde artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/S) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; akşam saatlerine kadar Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde, akşam ve gece saatlerinde Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/S) esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Çatı Uçması, ulaşımda aksamalar, tipi vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere ülkemizin iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisinde bulunan ülkemizde, 01.03.2012 Perşembe gece saatlerinden itibaren 04.03.2012 sabah saatlerine kadar Ege ve Batı Akdeniz kıyı şeridi ile Karadeniz kıyı şeridinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden, zirai faaliyette bulunan çiftçilerimizin, seracılarımızın ve fındık üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Kırklareli çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Yalova ve Bursa çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde Isparta, Burdur ve Kahramanmaraş çevrelerinin karla karışık yağmurlu, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar Bolu, Düzce, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, öğle saatlerinde kıyı kesimlerinde yağmur şeklinde olmak üzere; akşam ve gece saatlerinde Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, gece saatlerinde Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı (-4/2)
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu (3/10)
İzmir: Çok bulutlu (4/15)
Bursa: Aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı (3/9)
Konya: Çok bulutlu, karla karışık yağmurlu (-5/7)
Adana: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu (2/13)
Mersin: Parçalı zamanla çok bulutlu (4/15)
Diyarbakır: Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu (-3/6)
Batman: Çok bulutlu (-4/7)
Şanlıurfa: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu (-1/10)
Gaziantep: Çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu (-3/8)
Mardin: Çok bulutlu (-5/3)
Van: Çok bulutlu (-9/1)
Bingöl: Çok bulutlu (-8/0)
(Ayhan Kaya-İLKHA)

 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir