• DOLAR 32.565
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2431.959
  • ...
Okullarda Deprem Tatbikatları Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, SODES projesi kapsamında "Deprem Öldürmez, Bilinçsizlik Öldürür" projesi ile 28 Şubat- 14 Mart 2012 tarihleri arasında Bingöl Merkez İlköğretim Okullarında ve Liselerde deprem tatbikatı düzenleyecek. Bu kapsamda Mimar Sinan İlköğretim Okulu ve Bingöl Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik deprem semineri düzenlenerek tatbikat yapıldı.
 
Tatbikat başlamadan yapılan sunumda deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı. Öğrencilere afete hazırlık seminerini veren İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Teknikeri Musa Işık, "Depremden önce, deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenleri kesinlikle öğrenmemiz gerekiyor. Öğrencilere bu konularda eğitim vermeye çalışıyoruz. Çalışmalarımız değişik okullarda devam edecektir" dedi.
 
Teorik bilgilerin aktarılmasının ardından uygulamaya geçen ekipler, öğrencilerle birlikte sınıflarda deprem ile ilgili tatbikat yaptı. Verilen bilgilerin ardından gerçeği aratmayan deprem tatbikatı yapıldı. Olası bir depremde ne yapılması gerektiğinin bir kez daha gözden geçirilmesi için yapılan tatbikatta, çalan ilk zil deprem alarmı yerine geçti. Öğrenciler, deprem sırasında sıraların arasında cenin pozisyonu alarak kendilerini güvence altına aldıktan sonra ikinci zille birlikte bahçeye çıkıldı. Yapılan tatbikatın ardından ekipler öğrencilere teşekkür edip deprem tatbikatı yapılacak sıradaki okula geçtiler.
 
Ali Yıldırım - İLKHA
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir