• DOLAR 32.562
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2442.427
  • ...
Kızıltepe`de 6 ayda 5 bin genel denetim yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Kızıltepe İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, son 6 aylık süre zarfında ekiplerin yaptıkları çalışmaları basınla paylaştı.

Yapılan 5 bin 300 genel denetimde halkın sağlığını tehdit eden birçok iş yerine yasal düzenlemeler yapıldığının belirtildiği açıklamada, 290 asansörün mühürlendiği bildirildi.

Açıklamada, "Yaptığı birçok çalışmayla adından söz ettirmeye devam eden belediyemiz, zabıta ekipleriyle 6 ay içerisinde toplamda 5 bin 300 genel denetim yaparak, vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak için çalışmalarını sıklaştırdı. Fırın, market, restoran ve kafe denetimlerinin yanında ekiplerimiz, kasapları ve et satış yerlerini de denetledi. Buna bağlı olarak 800 iş yerinde hijyen kurallarına uygunluk ve tarihi geçmiş ürünler denetlendi. Yapılan denetimler sonucunda birçok iş yerine yasal düzenlemeler yapıldı. Vatandaşlarımızın sağlıklı, güvenli ve tüketici haklarına uygun hizmet almalarının amaçlandığı denetimler devam etmektedir. Vatandaşlarımızın sağlığı için temiz bir ortam oluşturmak amacıyla birçok iş yerini denetleyen zabıta ekiplerimiz temizlik açısından taviz vermediler. 420 iş yerine yapı kontrol denetimi, 500 iş yerine ise ruhsat denetleme kontrol denetimi yapan ekiplerimiz kendilerine gelen şikâyetler üzerine 315 şikâyeti yerinde değerlendirdi. Mardin Makine Mühendisleri Odasının yapmış olduğu asansör uygunluk kontrollerinde zabıta ekiplerimiz tarafından 290 asansör mühürlemiş olup, bakımı ve onarımı yapıldıktan sonra asansörlerin mühürleri tekrar açılmıştır." denildi.

Ekiplerin, pazar yerlerindeki çalışmaları hakkında açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ekiplerimiz pazar yerlerinde pazarın kurulması ve düzenlenmesi, yapılan kura çekimi sonrası pazar yerlerinin numaralandırılması ve vatandaşlarımızın güvenli alışveriş yapabilmeleri için de çalışmalar yapmaktadır."

Son olarak açıklamada, "Genel denetimlerin dışında ekiplerimiz perşembe ve cuma günleri cami, hastane, çarşı, yol kenarları ve mezarlıklarda dilenen dilencileri toplamaktadır. Gece gündüz çalışan ekiplerimiz geceleri de vatandaşlarımız için çalışmalarına devam etmektedir. Akşamları satış yapan seyyar satıcılara cezai işlem uygulayan ekiplerimiz, akşamları vatandaşlarımızın güvenli ve rahat bir şekilde sokağa çıkmalarını sağlamaktadır. Zabıta müdürlüğü ekiplerimiz, ilçe sınırları içinde kent düzenini, kent vatandaşlarının sağlığını ve huzurunu sağlamak için halk sağlığına aykırı hiçbir davranış ve tutuma müsaade etmeyecektir. Vatandaşlarımızın da destek verdiği bu çalışmalar tüm hızıyla devam edecektir." şeklinde belirtildi. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir