• DOLAR 32.267
  • EURO 34.694
  • ALTIN 2404.033
  • ...
Van Gölü`nün sahilleri yeterince değerlendirilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde olduğu gibi Van'da da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle vatandaşlar serinlemek için çözüm arayışına girdiler.

Kent merkezinde 30 dereceye kadar varan hava sıcaklıklarından bunalanlar, yakınlarıyla birlikte sahil alanlarını tercih ediyorlar.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan sahil işletmecileri ve vatandaşlar, sıcaklıkların artmasıyla birlikte insanların İskele Sahili'ne akın ettiğini ancak burada gölgelik alanların yetersiz olması nedeniyle serin havadan yeterince istifade edilemediğini söylediler.

Daha iyi hizmet almak için gerekli çalışmaların yapılmasını talep ettiklerini belirten Fikret Bekbay isimli vatandaş, "İskele Sahili'mizi bulunmaz bir nimet olarak görüyoruz. Bu konuda Van halkı olarak beklentilerimiz yüksektir. Daha iyi hizmet almak adına gerekli çalışmaların yapılmasını yetkili kurumlardan talep ediyoruz. Gölgelendirme çalışmaları adına yıllardan beri özellikle akşam saatlerinde devam eden sinek olayına çözüm bulunmasını istiyoruz. Gerekli hizmetlerin verildiğini düşünüyoruz ancak verilen hizmetlerin artırılmasını talep ediyoruz. Özelikle gölgelendirme çalışmasının yapılmasını ve İskele Sahili'mizin iyi bir yere gelmesi açısından Van halkı adına yetkililerden daha iyi hizmet almak için gerekli çalışmaların yapılmasını talep ediyorum." dedi.

"İskele Sahili'ne sahip çıkalım"

Halk olarak İskele Sahili'ne sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Bekbay, şunları söyledi: "Temizlik açısından da biraz sıkıntı var. Ailelerin buraya rahat bir şekilde gelmesi için temizlik çalışmalarının da düzenli yapılmasını istiyoruz. Diğer taraftan daha iyi tesislerin yapılması adına eksikliklerin giderilmesini talep ediyoruz. İskele Sahili'ne halk olarak sahip çıkalım. Çünkü İskele Sahili'miz bulunmaz bir nimettir. Bu güzel manzaraya sahip memleketimizi sahipsiz bırakmayalım. Bizim de çevreyi kirletmemek adına halk olarak birçok sorumluluğumuz var. Biz vatandaş olarak üzerimize düşen sorumluluğu yapalım, gerekli hizmetleri de belediyeye ve diğer yetkili kuruluşlara bırakalım."

"Gölgelik olursa daha güzel olur"

Edremit Sahili'nin düzenli olduğunu, İskele Sahili'nde de temizlik ve serin havadan faydalanmak için gölgeliklerin olmasını isteyen Muhammet Yunus Ekici, "İskele Sahili'nin esintisi oluyor. Bu rüzgârda insanı serinletiyor. Buranın daha ayrıntılı bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Çünkü hem koku geliyor hem de görüntü olarak hoş görünmüyor. Edremit Sahili daha güzel ve daha temiz. Burası da temiz olursa Edremit Sahili kadar tutulur. Burada gölgelik olursa çok daha güzel olur. İnsanlar da serin havadan daha iyi faydalanarak otururlar." şeklinde konuştu.

"Öncelik gölgelik çalışmalarının yapılmasıdır"

Gölgelik alanların yapılması ile sahilin daha çok rağbet göreceğini ve işlerinin daha iyi olacağını belirten Celal Kılıç isimli işletmeci de "Çevre temizliği var ancak şu an için öncelik gölgelik çalışmalarının yapılmasıdır. Sineklerden dolayı insanlar akşam rahat oturamıyor. Tabi, belediye burada sineklerle ilgili çalışmalar yapıyor ama pek etkisi olmuyor. Burada gölgelik olursa bizim işimiz de daha iyi olur. Diğer taraftan turizm akımı da olur." ifadelerini kullandı.

Gölgeliklerin yetersiz olması nedeniyle insanların sahile gelemediğini söyleyen Servet Seyhan ise "Sıcaklardan dolayı herkes denizlere akın ediyor. Bu sahilde de gölgeliklerin yetersiz olmasından dolayı çoğu insan gelemiyor. Daha fazla ağaç dikilse gölgelik de daha iyi olur. Bu şekilde doğal ve temiz olurdu." diye belirtti. (Yılmaz Sönmez - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir