• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Madde bağımlısı çocuklar için protokol imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eyyübiye Belediyesinin, madde bağımlılığıyla mücadele konusundaki adımlar atılmaya devam ediyor. Daha önce yine Eyyübiye Belediyesi tarafından Yeşilay Danışmanlık Merkezinin (YEDAM) hayata geçirilmesinin ardından şimdi de Koruma Bakım Rehabilitasyon Merkezi ile madde bağımlılığı konusundaki çalışmalar hız kazanıyor.

Madde Bağımlılığı ile mücadele amacıyla kurulacak olan Koruma Bakım Rehabilitasyon Merkezi için Eyyübiye Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Eyyübiye Belediye Başkanlık makamında imzalanan protokole Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici imza attı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa için çok önemli bir konuda gerek ailelerin bilinçlendirilmesi gerek sonrasında rehabilitasyon çalışmalarıyla ilgili bu önemli bir projeye imza attıklarını belirtti.

Ekinci, "Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında özellik ile bu koruma bakım rehabilitasyon merkezinin kurulması ile ilgili bizim Büyükşehir Belediyesinden 20 yıllığına devir aldığımız bir yer vardı. Burada bir taraftan bağımlı çocuklara yönelik korumalar bakım ve rehabilitasyon çalışmaları yapılacak. Diğer taraftan da tabi ki alkol ile mücadele konusunda Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı zaten bu konuda deneyimli bir nevi onların da işin içerisine girmesi ile beraber biz bir taraftan lojistik destek vereceğiz yer konusunda, diğer taraftan kendileri de bu projeyi gerçekleştirmek kaydı ile bu sıkıntı ile bir mücadelede adımlar atılacak. Şu an Urfa'da bir ilk. Bunu ifade edelim. Eyyübiye Belediyesi olarak böyle bir protokolün içerisinde ve böyle bir çalışmanın içerisinde yer almak bizim için önemli." dedi.

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici ise,"Eyyübiye Belediyesi tarafından İl Müdürlüğümüze yer tahsisi yapılmış olan Koruma Bakım Rehabilitasyon Merkezi olarak gerçekleştireceğimiz yapının üst yapısı İl Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilecek. 12 yaş üstü erkek çocuklarına yönelik olarak hizmet üretmeye başlayacağız. Bu konuda yardımlarını esirgemeyen Eyyübiye Belediyemize ve kıymetli Başkanımızı kurumum ve kendim adına teşekkürlerimiz arz ediyorum. Bu protokolünde hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir