• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Şanlıurfa'da el sanatları külliyesi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa İli Kültür, Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından yeniden işlevsel hale getirilen Rızvaniye-Balıklıgöl El Sanatları Külliyesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

İl Müftüsü İhsan Açık'ın yaptığı duayla gerçekleştirilen açılışa, Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Veysi Tipioğlu, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Cevheri, Şanlıurfa'nın birçok açıdan tarihi bir şehir olduğunu belirtti. Cevheri, "Arkeolojik kazıları, el sanatları, tarihi, kültürüyle Şanlıurfa bir müze şehri. Nereye dokunursanız dokunun tarih kokuyor. 12 bin yıllık tarihi olan Göbeklitepe, dünya insanlık tarihini değiştirdi. Buraya baktığımızda özelikle yanı başımızda Halilurrahman Gölü dünyanın en büyük açık hava akvaryumu. Böyle bir akvaryum dünyanın hiçbir yerinde yok. Aslında Şanlıurfa'da olanlar dünyanın hiçbir yerinde yok." dedi.

Daha sonra söz alan Tuna, yaptıkları bütün projeleri ortak akılla yapmaya çalıştıklarını söyleyerek, "Başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere bütün kurumlarımız, siyaset kurumu da dâhildir, odalarımız, STK'larımızın hepsi bizim yanımızda oldular. Yani Balıklı Göl'deki yaptığımız düzenlemelerden tutun, şehirle ilgili önemli meseleler... İşte Eyyüp nebi ile ilgili şu an devam eden çalışmalar var. Birçok konu var, bunların meyveleri daha sonra olacak. Bize bu zamana kadar verdiği destekten dolayı büyükşehir belediyemize de çok teşekkür ediyorum. ŞURKAV'a geldiğimizde biraz verimliliği düşmüş, rehavete kapılmış bir organizasyondu. Bunu tekrar birlikte konuştuk. Arkadaşlarımızı nasıl ayağa kaldırabiliriz ile ilgili birkaç çalışma yapıldı." ifadelerini kullandı.

ŞURKAV'ın daha dinamik hale gelebilmesi için mütevelli heyetin yenilenmesi ve kadrolarının gençleşmesi yönünde atılan, atılmış olan adımları önemsediğini dile getiren Çiftçi ise yaklaşık 22 yıldır kurulmuş olan bu vakfın tekrar eski görkemli günlerine kavuşması için alınan kararlar için teşekkür etti. (Hüseyin Sayhar - İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir