• DOLAR 32.583
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2445.514
  • ...
Gazze`nin asi bölgeye dönüştürülmemesi için…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haaretz`in Filistinli bir yetkiliye dayandırarak Mahmud Abbas`ın Gazze`yi asi bölge ilan etme niyetiyle ilgili yaptığı haber her ne kadar bir başka Filistinli yetkili tarafından yalanlandıysa da, Filistin Yönetimi`nin son zamanlarda Gazze`ye yönelik attığı cezalandırıcı adımlar Gazze`yi asi bölge ilan etmeye ciddi olarak niyet ettiğini göstermektedir.

Filistin Yönetimi Gazze`deki halkı toplu olarak cezalandırmakta, bölge halkının ekonomik hayatını bilerek ve kasıtlı olarak boğmakta ve attığı adımlarla Gazze halkını uçuruma sürüklemektedir.

Bu adımlar İsrail`i sevindirmekte, onun Gazze halkına karşı işlediği cinayetlerden beraat etmesine fırsat vermektedir. İsrail, Gazze kuşatmasıyla ilgisinin olmadığını iddia edip, bundan sorumlu olan ilk ve tek tarafın Filistin Yönetimi olduğunu üstüne basa basa anlatacaktır.

Gazze`nin asi bölge ilan edilmesi, Siyonist işgal rejimine bölgesel ve uluslararası çevrelerin de desteğiyle bölgeye karşı yeni bir saldırı ve savaş açmasına yeşil ışık yakacaktır. İşgal rejimi, Gazze`nin teröristleri barındırdığını ilan edecek Filistin Yönetimi`nin söylemini ve tavrını esas alacaktır.

Terör yuvası(!)  Gazze`nin yakılıp yıkılması için dünyayı ayağa kaldıracak ve bölgenin yok edilmesi gerektiğini savunacaktır.

Mahmud Abbas`ın yaşadığı zafiyet, çöküş ve siyasi başarısızlık onu Gazze`ye karşı bu adımları atmaya itiyor. Bu tavrıyla bir taraftan Hamas ile Mısır arasında, diğer taraftan da Hamas ile Fetih`in ıslahatçı kanadı arasında varılan uzlaşıyı sabote etmek istiyor.

Filistin halkının ulusal yüksek menfaatleri, toplum ve cemaatler düzleminde Abbas`ın despotça tavırlarına karşı acilen harekete geçmeyi zorunlu kılıyor.

Bu da şöyle yapılmalıdır:

Çoğunluğu sağlayacak şekilde Gazze ve Batı Yaka`daki milletvekilleri toplantıya çağırılıp meclis açılmalı. Mahmud Abbas`ı görevinden alacak olan meclis, meclis başkanını veya yardımcısını altmış günlük süre ile onun yerine atamalıdır.

Bu altmış günlük sürede hem parlamento hem de başkanlık seçimlerine gidilmelidir.

Dr. Fayiz Ebu Şemmale - Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir