• DOLAR 32.423
  • EURO 34.612
  • ALTIN 2381.446
  • ...
Van İŞGEM'de sona doğru
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Yönetim Kurulu, Ocak 2016'da başlatılan 9 milyon 200 bin avroluk "Van İŞGEM Büyüyor" projesi hakkında bilgi vermek üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik, sona gelinen projeyle birlikte Van İŞGEM'in Türkiye'de girişimcilik ekosisteminin gelişmesine model olarak öncülük edeceğini söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile yeni modern iş yerlerinde kapasiteyi artırdıklarını belirten Gedik, "İlimizde ve bölgemizde girişimciliğin gelişmesi için 2005 yılında başlatmış olduğumuz 'Van İŞGEM Büyüyor' projemizde bugüne kadar ciddi bir yol kat ettik. Çok ciddi sayıda başarılı girişimcilerin işlerini geliştirmesine katkı sağladık. 2011 depreminden sonra ciddi sıkıntılar yaşamaya başladık. Fakat 2009 yılında IPA'ya yapmış olduğumuz proje başvurumuzun kabul edilmesi ile yeniden bir ivme kazandı. Yeni modern iş yerleri ile kapasitemizi artırdık. Aldığımız teknik desteklerle İŞGEM'in sürdürebilirliğini ve girişimcilerin gelişmesinde örnek rol model olacak bir yapıya kavuşmasını sağladık." dedi.

"Bölgemizin bu tür yapılara ihtiyacı var"

Projenin bitimiyle birlikte 700'den fazla kişiye yeni iş kapısı açılacağını dile getiren Gedik,  sözlerini şöyle sürdürdü: "Van'dan böyle bir yapının çıkması, Türkiye'ye rol model olabilecek bir projenin çıkması bize gurur veriyor. İnşaatımız ağustos itibariyle bitiyor. Ağustostan sonra İŞGEM'de çalışan sayımızı 700 kişi olarak öngörüyoruz. 60 tane yeni işletmemiz, 700'ün üzerinde de çalışanımız olacak. Bu yaptığımız çalışmayı özellikle bölgedeki girişimcilik ekosisteminin gelişmesinde ciddi bir altyapı çalışması olarak görüyoruz. Bölgemizin bu tür yapılara ihtiyacı var. Bu konuda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının rekabetçi sektörler programı çerçevesinde verilen AB fonuyla desteklenen projemiz, ilin bu anlamda gelişmesine katkı sağlayacaktır. Türkiye'deki İŞGEM'lere de örnek, rol model olacaktır."

Projenin hayata geçirilmesinde geçen 2 yıllık sürede kentin ekonomisine ciddi katkılar sağlandığını sözlerine ekleyen Gedik, "Projemizin toplam bütçesi 9 milyon 200 bin avrodur. 2016'nın Ocak ayında projemize start verdik. 2017 yılı sonu itibariyle projemizi bitireceğiz. Sadece inşaatımızda çalışan sayımız 180 kişidir. 2 yıl boyunca proje ilin ekonomisine de ciddi katkılar sağladı. Proje sonunda oluşturulan katma değer ise girişimcinin gelişmesinde, ticaretin gelişmesinde, işletmelerin yaygınlaşmasında önemli bir altyapı taşı olacaktır. Türkiye'den iyi bir rol modeli Van'dan çıkarmış olacağız." şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez - İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir