• DOLAR 32.427
  • EURO 34.635
  • ALTIN 2377.492
  • ...
EUROPOL başkanından uyarı: Daha büyük siber saldırılar olabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa polis teşkilatı EUROPOL'ün Başkanı Rob Wainwright, son küresel siber saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, güvenlik tedbirlerini ihmal eden uluslararası kuruluşları eleştirirken, siber saldırıların artarak devam edebileceği uyarısında da bulundu.

Birçok uluslararası şirketin erişim güvenliğini ihmal ettiğini söyleyen Rob Wainwright, bir buçuk ay önce küresel çapta erişimi kilitleyen "WannaCry" virüsünün büyük şirketleri nasıl şantaja maruz bırakılabileceğine örenk oluşturduğunu belirterek, "WannaCry'ı önlemek mümkündü. Bu virüs ileri teknoloji ürünü değildi. Şirketler mutlakla siber güvenlik eksiklerini gidermelidir." dedi.

Wainwright, Siber saldırıların büyük şirketlere ev ödevlerini yapmaları için verilmiş bir ihtar olduğunu ve siber saldırganlığın daha da artmasından endişe edildiğini söyledi.

Son saldırıda kullanılan virüs, bilgisayarların yeniden erişime açılması için kullanıcılardan üç gün zarfında 300 dolarlık sanal para birimi "Bitcoin" ödenmesini istiyor ve fidye ödemeyenleri dosyalarını silmekle tehdit ediyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir