• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Müslümanların Kudüs meselesi etrafında birleşmesi gerekir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Demokrasi Parkı önünde yapılan basın açıklamasını Vahdet-Der Genel Başkanı Bilal Demir okudu. Demir, Ramazan ayının son cuması olarak ilan edilen 'Dünya Kudüs Günü'nü ihya etmek üzere toplandıklarını söyledi.

Demir, "İşgal, iç savaş ve sosyal-siyasal-iktisadi-kültürel buhranların en ağır şekilde yaşandığı bölgemizde; Emperyalist-Siyonist devletlerin bölgedeki satılmış bazı Arap krallıklarının desteğiyle, Filistin direnişini ve bu direnişe destek veren ülkeleri ambargo ve savaşla tehdit ettiği bir zaman diliminde; Ramazan ayının son cumasında Dünya Kudüs Günü'nü ihya etmek üzere burada toplanmış bulunuyoruz." dedi.

Kudüs meselesinin bütün Müslümanların üzerinde hemfikir oldukları bir konu olduğunu belirten Demir, "Kudüs'ü kurtarma meselesi bütün Müslümanların üzerinde hemfikir oldukları bir konudur. Siyonizm'in,  Müslümanların birleşmemesi için çıkardığı bütün fitnelerin boşa çıkarılması ve İslami vahdetin tesis edilmesi için, bütün Müslümanların Kudüs meselesi etrafında birleşmesi gerekmektedir. Kudüs günü, mukaddes şehir olan Kudüs'ün kurtarılması ve akabinde bütün dünyada sömürgeci emperyalist işgalci zihniyetin devrilmesi için bu yüce amacın temel dinamik taşı olması hasebiyle ilan edilmiştir. Kudüs günü, dünya Müslümanlarının gafletten uyanarak, üzerlerinde oynanan tüm oyunları deşifre etmesi ve bu oyunları vahdet ve birlik içerisinde derdest etmeleri amacıyla ilan edilmiştir." şeklinde konuştu.

Kudüs'ün özgürlüğü için mücadelelerini yükselterek devam ettireceklerini vurgulayan Demir, "Kudüs ümmetin ortak değeridir, işgal altındadır ve bu işgalden kurtarılmalıdır. Kudüs'ün işgalden kurtarılması sadece bir şehrin kurtarılması değil, ümmetin emperyalistler tarafından ayaklar altına alınan izzetinin de kurtarılmasıdır. Kudüs'ün kurtarılması ümmetin kurtuluşudur... Bizler buradan Dillerin ve dinlerin farklı renklerine tahammül edildiği özgür bir Kudüs'te buluşacağımız günü hasretle beklediğimizi ve bugüne ulaşmak için mücadelemizi yükselterek sürdüreceğimizi ilan ediyoruz." dedi. (Ferit Gölgül - İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir