• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Bir Yürek Bin Umut Projesi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman Valiliği koordinasyonda İHH Batman Temsilcisi Batman Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (Bey-Der) tarafından yürütülmekte olan "Bir Yürek Bin Umut Projesi" ile her ayda harçlık olarak 50 yetime 90 TL harçlık ve 120 yetimi kapsayan kurslar Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finans ediliyor.
 
Gerek Türkiye`deki gerekse de dünyada uluslar arasındaki ülkelerde yetimler üzerinden büyük bir sponsorluk çerçevesinde bir projelerinin olduğunu belirten Bey-Der Başkanı Zeki İslamoğlu, "Bu projeyi Batman`da da şuan uyguluyoruz. 50 yetime sponsor bulmuşuz. Şuan itibariyle o yetimlere her ayda harçlık olarak 90 TL banka hesaplarına gönderiliyor" dedi.
 
İslamoğlu, İHH bunu göz önünde bulundurarak Türkiye genelinde yetimleri buluşturmak ya da yetim sorunların buradaki yetimlerle buluşturmak bir çalışma yapılmakta olduğunu söyledi.
 
İslamoğlu, Ayet hadislere de baktığımız zaman bir yetimin başını okşamak onu sevindirmek ona karşı şefkat ve merhamet duygularımızı kullanmak, ona yardımcı olmak ne denli büyük bir iş olduğunu biliyoruz ve anlıyoruz ifadelerini kulandı.
 
Bu yıl 120 yetimi kapsayacak şekilde SODES çerçevesinde bir proje sunduklarını ve valilik SODES birimi tarafından projelerin kabul edildiğini belirten İslamoğlu, "İHH` nın sunmuş olduğu bu projeyle yapıyoruz. Şuanda yetimleri meslek sahibi edindirmek ve onlara çeşitli kursları gerçekleştirmek ve etkinlikler yapmak için bütün var gücümüzle çalışıyoruz. Şuanda bütün kurslarımız devam etmektedir. İnşallah bu yılki SODES projelerinden bu projeleri daha da büyütmeye çaba sarf ediyoruz" şeklinde konuştu.
(M. Sait Çelik - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir