• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van`dan yayım yapan yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan önemli haber başlıkları.
 
VANOLAY GAZETESİ: Özyurt`ta deprem: Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre dün saat 17.18`de merkez üssü Van-Özyurt olan Richter ölçeğine göre 4,0 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 3,8 kilometre derinliğinde meydana geldi.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Van`a Geliyor: Bu gün saat 10,45`te Van`a varması beklenen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, beraberindeki heyetle saat 11.00`de Van`ın Erciş ilçesine hareket edecek.
Mustazaf Der Van Şubesinden 28 Şubat Açıklaması: 28 Şubat darbesinin 15. Yıl dönünüm dolayısıyla bir basın açıklaması yapan Mustazaf-Der Van Şubesi darbe sonrası yaşanan sürecin Müslümanlar için tam bir zulüm dönemi olduğunu ve bu haksız uygulamalara sebebiyet verenlerin mutlaka hesap vermeleri gerektiğini belirtti.
Van`da Kaçak Et Ele Geçirildi: Van`da kasapları denetleyen zabıta ekipleri, 80 kilogram kaçak et ele geçirdi.
 
HAVADİS GAZETESİ: Çakmak Ailesinin Dramı: Evi yıkılan aile, kendi imkânları ile yaptığı çadırda yaşam mücadelesi veriyor.
Orta Hasarlı Binalara Ne Olacak? Hazır betonlar, elle yapılan betonlara göre çok daha iyi sonuçlar veriyor.
Ticaret Lisesi`nin Yeri Değişiyor mu? Van şehir merkezinde yer alan ve depremde büyük hasar gören Van Kız Meslek Lisesi ve Ticaret Lisesi başka yere taşınıyor. Bu iki lisenin arazisi şehrin sosyal ve ekonomik projelerinde değerlendirilecek.
 
MEDYAVAN: Orta Hasarlı Binalarda Çalışmalar Sürüyor: Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Taha Al, Van Valiliğinin İstanbul Teknik, Yıldız Teknik ve Sakarya Üniversiteleri ile yaptığı protokol çerçevesinde, `risk` grubu olarak değerlendirilen orta hasarlı binalarda inceleme yapılmasının çok önemli ve yerinde bir karar olduğunu belirtti.
 
VANRADİKAL: Van Milletvekilinin Vekilliği Düşecek : Cezaevinden seçilen BDP`li Kemal Aktaş`ın 2 yıl 1 aylık cezası Yargıtay`da onandı. Cezaevinden seçilen BDP`li Kemal Aktaş`ın 2 yıl 1 aylık cezası Yargıtay`da onandı. Anayasanın 76. maddesine göre Aktaş`ın vekilliği düşecek
 
BÖLGE GAZETESİ: Van Yeniden Toparlanacaktır. Vergi haftası etkinlikleri kapsamından Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) yönetim kurulu başkanı Mirza Nadiroğlu`u ziyaret eden Van Defterdarı Yücel ÖZ, depremden etkilenen Van`ın kısa süre içerisinde toparlanacağına inandıklarını ifade etti.
(Murat Dalgın-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir