• DOLAR 32.499
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2442.331
  • ...
"Batı ümmet coğrafyasını yeni silahlarının deneme sahası yapıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'ta HÜDA PAR İl Başkanlığı tarafından iftar programı düzenlendi. Programa; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, Genel İdare Kurulu Üyesi İnan Sur, İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, İstişare Kurulu üyeleri Zeynelabidin Gülsever ve Mehmet Ali Ortaç, ilçe ve belde teşkilat başkanları, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın selamlama konuşmasını yapan İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, programa katılanlara teşekkür etti.

Daha sonra katılımcılara hitap eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, Batının ümmet coğrafyasını yeni silahlarının deneme sahası yaptığını ve silah pazarına dönüştürdüğünü belirtti.

Memleketin huzuru, barışı ve kardeşliği için üzerlerine düşeni memleketin maslahattı adına yerine getirmeye çalıştıklarını dile getiren Şahin, "Biz HÜDA PAR olarak yola çıktığımız zaman, davamız adalettir, hürriyettir, zulmün ortadan kalkmasıdır, huzurdur ve kardeşliktir dedik. Elhamdülillah bu memleketin huzuru, barışı ve kardeşliği için üzerimize düşeni memleketin ve memleketin maslahattı adına yerine getirmeye çalıştık. Zulmün ortadan kalkması ve adaletin tesis edilmesi için mücadele ediyoruz. İnşallah sizlerinde vereceği destek ile Rabbim bizleri muvaffak kılar." dedi.

"Kur'an ve sünnetin öğretileri sadece manevi değerler ve makamlar kazandırmıyor." diyen Şahin, "Kur'an ve İslam'ın öğretileri aynı zamanda bir toplumda huzuru ve emniyeti tesisi ediyor. İslamla tanışan bir toplumu, bir devleti İslam'ın öğretileri güçlü kılıyor. Kur'an'ın öğretilerinden uzak bir toplum, bir devlet maalesef huzursuzdur ve emniyetini kaybederek o topluma kaos hakim olur. Bizim şu anda en büyük ihtiyacımız sevgidir. Bizim toplumsal sorunlarımıza çözüm olacak reçete ise adalettir. İslam'ın öğretileri bunu istiyor. Kendin için istediğini kardeşin için de istemeyi, kendin için istemediğini kardeşin için de istememeyi buyurarak önümüze adaleti koyuyor. Yüzyıllardır bu topraklarda hüküm sürenlerin adaletten uzaklaşmasından dolayı bu topraklarda ciddi sorunlar oluştu. Kürt sorunu da idarede adaletsizlikten dolayı oluşan bir sorundur. Adalet tesis edilirse kardeşlik tesis edilir, kardeşlik tesis edilirse o toplum içerisinde kardeşlik boy gösterir ve o toplum yeniden sevgi ve adalet üzerinde hayat bulur." ifadelerini kullandı.

"Batı ümmet coğrafyasını silah pazarına dönüştürüyor"

Batının ümmet coğrafyasını yeni silahlarının deneme sahası yaptığını ve ümmet coğrafyasını silah pazarına dönüştürdüğüne vurgu yapan Şahin şöyle konuştu: "Bugün İslam ümmeti içerisinde çok farklı oyunlar oynanıyor ve İslam ümmeti birbirine düşürülmüş. İslam ümmeti üzerinde oynanan oyunları iyi okumamız gerekir. Yanı başımızdaki Suriye'nin, Irak'ın ve Yemen'in hali ortadadır. Adaletsizliğin sonucunda oluşmuş toplumsal sorunları Batı kendisi yüzyıl önce çeşitli planlarla meydana getirdi. Şimdi yüzyıl sonra bu toplumsal sorunları kaşımak üzerinden ümmetin farklı unsurlarını birbiriyle çatıştırıp kırdırıyor. Batı Ümmet coğrafyasını yeni silahlarının deneme sahası yapıyor, silah pazarına dönüştürüyor. Putin, geçen günlerde çıktığı bir televizyon programında şu ifadeleri kullandı, 'Biz Suriye savaşında yeni silahlarımızı denedik ve Suriye'ye en yeni silahlarımızı yerleştirerek performanslarını test ettik.' Suriye'de Batı emperyalizmi Rusya'sı Amerika'sı aynı zamanda İsrail'i, Suriye'yi silah pazarı olarak görüyor."

İftar programı yapılan duanın ardından son buldu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir