• DOLAR 32.562
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2425.552
  • ...
Umut Kervanı Vakfın`dan İstanbul`da iftar yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber- Mahsum Altun

İftar programına Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Abdulbaki Yeşilmen, Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni Fikret Gültekin, Doğruhaber Gazetesi Yayın Koordinatörü Abdullah Aslan, siyasi parti temsilcileri, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, yazarlar, aktiviteler ve basın mensupları iştirak ettiler.

İftar sonrası bir konuşma yapan Umut Kervanı Vakfı Genel başkanı Abdulbaki Yeşilmen, davetlerine icabet ettikleri için misafirlere teşekkür etti.

Yaptığımız ve yapacağımız ibadet, dua ve hayır-hasenatın kabul edilmesini Allah-u Tealadan dileyen Abdulbaki Yeşilmen, mazlum ve muhtaca sahip çıkmak için yola çıktık.

Yeşilmen,”Mazlum ve muhtaçların insanca yaşayabilecekleri imkanları oluşturmak, temel hak ve hürriyetlerin önündeki engelleri kaldırmak amacıyla 2013 yılında kurulan vakfımız, zor ve zahmetli, sıkıntılı günleri geride bırakarak ihlaslı, samimi kardeşlerimizin azimli çalışmaları ve hayırseverlerimizin desteğiyle içinde bulunduğumuz 2017 yılında kurumsallaşmasını tamamladı elhamdülillah.

Hedefimiz, yardımlaşma alanında sivil toplum kuruluşlarına öncülük ederek, kurumlar arasındaki iş birliğini geliştirip ortak hareket bilincini oluşturmak suretiyle yardım faaliyetlerini ehlince, zamanında ve güçlü bir şekilde en verimli yapan etkin kurum olmaktır.

Türkiye genelinde bir çok il ve ilçede aynı amaç için faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşlarıyla görüşmeler yaptık. Görüşmeler neticesinde bu gün itibariyle 62 Sivil Toplum Kuruluşuyla ortak çalışma kararı aldık.

Bunlardan biri, bünyesinde 78 STK barındıran Umut Kervanı Yardım Platformudur. Umut Kervanı Yardım Platformuyla yaptığımız görüşme neticesinde ortak hareket etme kararı aldık. Bundan böyle kamuoyunun yardım faaliyetleriyle yakından tanıdığı Umut Kervanı Yardım Platformu, çalışmalarına Umut Kervanı Vakfı ile ortak hareket ederek devam edecektir.

Umut Kervanı olarak, zor zamanlarda, kimsenin kolay kolay girmeye cesaret edemediği sıkıntılı yerlerde, mağduriyet yaşayan halkımızın yanında olduk.

Nusaybin`de, Cizre`de, Şırnak`ta, Diyarbakır Sur`da ne için olduğu bilinmeyen yanlış bir politika neticesinde mağdur olan halkımıza insani yardımı götürerek yanlarında olduk.

Bir çok yardım kuruluşu vardır. Allah yaptıklarından dolayı onlardan razı olsun. Umut Kervanı olarak önemle üzerinde durduğumuz husus, ihtiyaç sahiplerini ikametlerinde bire bir ziyaret ederek tespitlerimizi yapmaktayız. Türkiye`mizin dört bir yanında ihlasla çalışan kardeşlerimizle bunu yapmaktayız. Bu şekilde yardıma muhtaç olduklarını tespit ettiğimiz 20.000 kaydımız bulunmaktadır.
Umut Kervanı olarak, özellikle öteden beridir yanlış politikalar nedeniyle mağdur edilen, ekonomik olarak Türkiye standartlarının hep gerisinde olan, terör belasından yakasını kurtaramayan, rahat ve huzur yüzü görmeyen Doğu ve Güneydoğu halkımıza ihtiyaçları olan insani yardımı götürerek bir nebze yaralarını sarmak, kardeşliği pekiştirmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Buralarda etkin ve yeterli sayıda Umut Kervanı gönüllüsü kardeşimiz vardır. Güzel çalışmalar yapmaktadırlar. Bir yandan maddi imkansızlıklar için çare üretirken, diğer taraftan dini, ahlaki erezyona karşı eğitime destek vererek, medreselere ağırlık vererek Allah`tan korkan bir nesil yetiştirmeye ve kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamaya çalışmaktadırlar. Okul okuyan ve medresede ilim tahsil eden öğrencilerin barınma ve iaşelerine yardımcı olmaktayız. Bunu duyarlı hayırseverlerimizin bağışlarıyla yapmaktayız. Bu duyarlı hayırseverlerden Allah razı olsun. Ticaretlerini, mallarını bereketlendirsin.

Umut Kervanı, Yurtdışında, 16 Afrika ülkesinde, 6 Asya ülkesinde ve 2 Balkan ülkesinde de mazlum ve ihtiyaç sahibi insanlara rahmet elini uzatmaktadır. Buralarda medrese, su kuyusu, katarakt ameliyatları, kurban çalışması ve diğer insani yardımlarda faaliyetler yapmaktayız.” diyerek , “Bizi kırmayıp iftar bereketinden mahrum bırakmadığınız için Allah razı olsun. Programımıza katılmakla bizleri şereflendirdiğiniz için Umut Kervanı adına teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir