• DOLAR 32.496
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2441.919
  • ...
Yoksul Aile Yardım Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl merkeze bağlı Bahçelievler Mahallesi Çayırlı Sokak numara 23`te derme çatma bir evde yaşamın zor koşullarına direnen Kule ailesi, evin her tarafı harabe olduğu için banyo ve mutfak gibi temel ihtiyaç gerektiren özelliklerden yoksun.
 
Maddi imkânsızlıklar nedeniyle harabe evde yaşamaya mecbur kalan aile, evin her tarafının dökük olması nedeniyle kimi yerleri bezlerle kapatmış durumda. Tek göz odaya sığınan aile bireyleri, yakacak odun ve kömür olmadığı için zorlu günler geçiriyor.
 
Komşuların verdiği odun - kömürle bir süre idare eden Kule ailesi, devletin verdiği 25 torba yardım kömürün de her tarafı hava alan bu harabe evde anca bir ay dayanabildiğini dile getirdi. Küçük çocukları sürekli yorgan altında tutmak zorunda kaldıklarını söyleyen çaresiz anne, henüz 7 gün önce doğan bebeğine sıkıca sarılarak onu soğuktan korumaya çalışıyor.
 
SYDV tarafından kendisine bu yıl 150 lira verildiğini söyleyen Hikmet Kule, bu yardımdan dolayı teşekkür ettiğini ancak bu paranın yarım ton odun almaya yettiğini söyledi. Birkaç defa kuruma yardım için başvuru yaptığını söyleyen Kule, "Sürekli memur gönderip evi kontrol edeceklerini söylemişlerdi ancak aylardır kimsenin gelip gittiği yok" şeklinde sitem etti.
 
Uzun süredir işsiz olduğunu söyleyen Hikmet Kule, günübirlik işlerle kazandığı 3-5 lira ile eve ekmek götürdüğünü söyledi. İŞKUR`un Toplum Yararına Çalışma Programlarına birkaç defa başvurduğunu söyleyen Kule, hiçbir kurada isminin çıkmadığını söyledi. Bingöl Valiliğine çağrıda bulunan Kule, ailesini bu sıkıntılardan kurtarmak için, yapabileceği bir iş istedi.
 
21. yüzyılda halen derme çatma bir evde yaşam öykülerine tanık olduğumuz Kule ailesinin, bu dramının ilgili kurumlar tarafından dikkate alınıp gereken hassasiyetin gösterileceğini umuyoruz.
 
 
Ali Yıldırım - İLKHA
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir