• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Erbakan Hoca Şanlıurfa`da Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından dün akşam saat 19.00 da Şehitlik Çamlık düğün salonunda düzenlenen vefatının 1. yılında Milli Görüş lideri Erbakan hocayı anma konferansına büyük ilgi gösterildi. Program Mehmet Toprak hocanın okuduğu Kur`anı Kerim tilaveti ile başladı.
 
Yoğun katılımın gerçekleştiği programda bir konuşma yapan araştırmacı yazar Nurettin Şirin günün anlam ve ehemmiyetine binaen Erbakan hocayı yad ederek, "1969 yılında Mescidi Aksa`nın ateşe verildiği zamanda kimsenin o dönem sesini çıkaramadığını Erbakan hoca Allahın çağrısına icabet etti Lebbeyk Allahumme Lebbeyk dedi. Siyonistlere döndü ölüm yağacak size dedi. Onun için Siyonistler 6 Eylül Kudüs mitinginden sonra, kuklalarına emir verdiler tankları caddeler çıkardılar. Anarşi bilmem ne adı altında Washington ve Tel-aviv`deki patronlarının emirlerini yerine getirmek için darbe yaptılar. Niçin, bu davanın bu yolculuğun bu seferin önü kesilsin tutulsun diye. Ne yaptılar dediğim gibi Erbakan hocayı zincirlere vurdular kelepçelere vurdular prangalara vurdular." dedi.
 
Şirin, konuşmasına şöyle devam etti: "Eskiden cezaevine düşeniniz varsa şimdi kimse cezaevine düşmekten endişe etmesin. Çünkü saray gibi yapmışlar o zaman yapılanları ben de az çok bilirim şimdi ne oldu. Siyonistler emperyalistler milli Selamet Partisini kapatmakla emellerine hedeflerine ulaşabildiler mi diyorlardı ki biz artık İsrail adlı bu mikrop rejim biz artık İsrail` in güvenliğini sağlama aldık. Artık büyük İsrail yolunda yolumuza devam edebiliriz. Onlar bilemediler ki büyüklerimizdeki davanın yükselttiğimiz feryadın kaldırdığımız sancağın önünde dikenli teller mayınlı tarlalar ulusal sınırlar vizeler pasaportlar duramaz birilerini sınır da durup da durdurabilirsiniz mayınlar teller askerlerinizle durdurabilirsiniz. Pasaportlarında sorun çıkararak durdurabilirsiniz ama eğer bir dava meleklerin kanatlarına binerse bir dava meleklerin kanatlarının üzerinde dolaşırsa hangi tellerle hangi mayınlı tarlalarla hangi pasaportlarla vize sınırlamalarıyla durdurabilirsiniz."
 
Erbakan hocayı demir parmaklar arkasında askeri mahkemelerin önüne elleri bağlı olarak çıkarttılar diyen Şirin, "1969`ta kaldırdığı o bayrak yükselttiği o bayrak yedi sekiz yıl sonra 1987 Aralığında Filistinli kardeşlerimizin elinde bir taş olup kan kusan Siyonist cellâtlarına tanklarına bir intifadaya dönüştü. Yani 12 Eylülde askeri mahkemelerde yargılanan Erbakan`ın çocukları Gazze`de Kudüs`te Ramallah`ta el-Halil`de Cenin`de Allah`u Ekber diyerek ayağa kalktılar.


Ne oldu belki dediler ki taş atanın elini kırarız evlerini başına yıkarız, kan revan ederiz yaptılar hepsini yaptılar ama bir gün geldi ki Gazze özgür oldu. Artık ne oldu artık bir Hamas hükümeti vardı. Sadece yerden bir taş alıp atan bir intifada değil İslam bayrağını mukavemet bayrağını Filistin topraklarında dalgalandıran bir hükümet vardı." ifadelerini kullandı.
 
Şirin şöyle devam etti: "Erbakan hocanın bir talebesi olarak and olsun Allah`a Kudsi Şerifin üzerinden 40 yıl geçti. Kudüs`ün özgürleşmesine 4 yıl kaldı. Bunu özellikle siz Urfalı kardeşlerim ve bacılarımın yanında söylüyorum, pek yakında çok geçmeden Tel -aviv`in haritadan silindiğine İsrail`in haritadan silindiğine tüm soykırımların ve Mavi Marmara`nın intikamının hesabının sorulacağına vallahi billahi tallahi şahit olacaksınız."

Sık sık tekbirlerin getirildiği konferansta İsrail`e lanet okundu konferans çıkışı, Erbakan hoca ile ilgili dergi ve resimlerin satışı yapıldı.
 
Ali Durmaz-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir