• DOLAR 32.489
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.71
  • ...
İdil`de Öğretmen ve Öğrencilere Konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - İlçe Nüfus Müdürlüğü`nün girişimleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nün organizasyonuyla İdil`e gelen Eğitimci-Yazar Nöro Linguistik Proglama (NLP) Uzmanı Alişan Kalpaklıkaya, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu konferans salonunda öğrencilere ve öğretmenlere yönelik olarak konferanslar verdi.

İlk olarak "Öğrenmeyi Öğreniyorum" konulu konferansı üç seanslı olarak 8. ve 12. sınıf öğrencilerine verdi. Usta Eğitimci-Yazar, öğrencilerin bilgiye en kısa yoldan ulaşmaları için öğrenme tekniklerini anlattı. Programda öğrenciler ile sürekli espri yapan Kalpaklıkaya, sinevizyon eşliğinde öğrencilerin motivasyonunu arttırıcı görsel sunumlar yaparak, öğrenmenin etkili yollarını gösterdi.

İlham Veren Öğretmen
"İlham Veren Öğretmen"
konulu konferanslarından birine İdil Kaymakamı Mustafa İmamoğlu, eski İlçe Emniyet Müdürü Murat Esertürk, kurum müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Öğretmenlerin öğrencilere bilgiyi nasıl aktarması gerektiğini ve dersin nasıl keyifli bir hale getirildiğini kendine özgün anlatımıyla aktaran Kalpaklıkaya, öğretmenlerin bir bahçıvan gibi sevgi bahçesine özen göstermeleri gerektiğini ifade etti.. Eğitimci-Yazar Kalpaklıkaya, sunumunda kendi hayatından esprili örnekler anlatarak ve rahat anlatımı ile salondaki dinleyenleri kahkahaya boğdu. Sinevizyon eşliğinde öğretmenler için öğrencilerin motivasyonunu arttırıcı görsel sunum yaparak, öğrenmenin etkili yollarını gösterdi. Öğrenme stilleri, hafıza gücü, öğrenmeyi öğrenme, kolay ve kalıcı öğrenip hiç unutmama gibi eğitim yolları üzerinde yoğunlaşarak öğretmenlere öğrenme yolları hakkında bilgiler verdi.

İdil Kaymakamı Mustafa İmamoğlu, davetlerini kabul edip kendilerini kırmayan Eğitimci-Yazar NLP Alişan Kalpaklıkaya`ya teşekkür ederek, şu ana kadar izlediği en keyifli ve eğitici sunum olduğunu belirterek kendisine bir plaket verdi. Ayrıca programın düzenlenmesinde emeği geçen İlçe Nüfus Müdürü Ahmet Nas`a ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gezer`e teşekkür etti.

M.Şerif Aşkın-İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir