• DOLAR 32.45
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2437.327
  • ...
Erbakan Üniversitesi İçin İmzalar Tamam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AK Parti milletvekillerinin sunduğu yasa teklifiyle Konya Üniversitesi`nin ismi Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak değiştiriliyor.
 
Kamuoyunda `4+4+4’ olarak bilinen, eğitimin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili tasarının mecliste görüşülmesi sırasında bazı üniversitelerin isim değişiklikleri de gündeme gelecek.
 
NTV`nin haberine göre, konuyla ilgili harekete geçen AK Parti Konya Milletvekilleri de Konya Üniversitesi`nin isminin Prof. Dr. Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak değiştirilmesi için yasa teklifi hazırladı. İmzaların 28 Şubat müdahalesinin 15. yıldönümünde tamamlanması dikkat çekti.


KONYA`DAN MİLLETVEKİLİ SEÇİLMİŞTİ
Erbakan’ın, 1969`da Adalet Partisi`nden (AP) milletvekili aday adaylığı Süleyman Demirel tarafından veto edildiği için Konya`dan bağımsız aday oldu ve seçildi.


ECEVİT, ERDOĞAN VE GÜL DE VAR
Meclis alt komisyonunda görüşülen ve zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran teklifle, Zonguldak Karaelmas Üniversite`sinin adının Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, Rize Üniversitesi`nin adının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmesi ve Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi`nin adının Abdullah Gül Üniversitesi olarak değiştirilmesi planlanıyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir