• DOLAR 32.554
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2444.693
  • ...
Hayatını kaybeden Uzman Çavuş Büyüksoy için tören düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün Genç ilçesinde PKK'ye yönelik operasyonda yaralanarak kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesinde hayatını kaybeden Uzman Çavuş Abdullah Büyüksoy için tören düzenlendi.

Bingöl Havalimanı'nda düzenlenen tören, Büyüksoy`un öz geçmişi ve Kur'an-ı Kerim`in okunmasıyla başladı.

Cenaze töreninde hayatını kaybeden Büyüksoy'a Allah`tan rahmet, ailesine başsağlığı dileyen Vali Yavuz Selim Köşger, son bir haftada 3`üncü asker cenazesini uğurladıklarını belirterek,“ Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Allah mekânlarını cennet eylesin. Bizleri şefaatine nail eylesin. Vatanımızı, milletimizi ilelebet müstakil, hür, bağımsız ve huzur içinde yaşatsın. Bunun olması ve gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa milyonlarca insan buna hazır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu teröristlerin de bu kahpelerin de bu vatan hainlerinin de bunların arkasında her kim varsa onların da bilmesi için bir kere daha her seferinde haykırıyoruz tüm dünyaya buradan. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.

Bingöl İl Müftüsü Mecit Can tarafından okunan duaların ardından Büyüksoy'un naaşı, defnedilmek üzere Ankara'nın Sincan ilçesine gönderildi.

Törene hayatını kaybeden Büyüksoy'un ailesinin yanı sıra 49`uncu Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Ersin Altay, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir