• DOLAR 32.222
  • EURO 34.716
  • ALTIN 2448.379
  • ...
SON DAKİKA
"Ramazan Kur`an, rahmet ve merhamet ayıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de HÜDA PAR İl Başkanlığı tarafından halka yönelik iftarlarına devam ediyor. Halka yönelik 4'üncü iftarı halkın yoğun katılımıyla verdi.

İftar öncesi halka hitap eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Ramazan ayı dolayısıyla şehrin farklı mahallelerinde iftar programı düzenlediklerini belirtti.

HÜDA PAR olarak bu yıl her mahallede temsilcileri vasıtasıyla iftar yemeğini verdiklerini ifade eden Tasalı, “bizler HÜDA PAR olarak, bu yıl mahallelerde halkla birlikte 4`ncü iftarlarında bir araya geldiklerini söyledi.

Tasalı, “Ramazan Kur`an, rahmet ve merhamet ayıdır.  Bide yardımlaşma dayanışmadır. Ramazan ayının en güzel yönlerinden biri olarak, halkımızla bir araya gelme, birbirimizle kucaklaşma ve birbirimizle dayanışma içinde olmaktır.  Bunun gayreti içerisindeyiz. Bundan başka herhangi bir gaye ve amacımız yoktur.” Dedi.

Bu iftar programlarının Müslümanlar arasında kardeşliğin tesisine vesile olmasını temenni ettekilerini ifade eden Tasalı, “Ramazan ayındayız, ülkemiz olsun, İslam coğrafyası olsun büyük bir imtihan ve musibet ile yüz yüzedir. Bizler burada huzur içinde iftarlarımızı açarken, İslam coğrafyasının birçok yerinde Müslüman kardeşlerimiz belki bir tas çorbaya ve bir lokma ekmeğe hasret ve muhtaç durumdalar.” ifadelerini kullandı.(İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir