• DOLAR 32.465
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2453.279
  • ...
 Adıyaman`da 13 Cami itikâf için hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz Muhammed'in Medine'ye hicret ettikten sonra her yıl Ramazan ayının son 10 gününde gerçekleştirdiği itikâf sünneti Müslümanlar arasında hâlen devam ediliyor. Bu kapsamda Adıyaman İl Müftülüğü bu sünnetin eda edilmesi için 13 camiyi ayıldıklarını duyurdu.

Hz Muhammed'in, Ramazan ayının son on gününü itikâfta ibadetle geçirdiği için itikâfın son derece önemli bir ibadet olduğuna vurgu yapan Adıyaman İl Müftüsü M. Ali Öztürkçü, Müslümanların bu ibadeti icra etmesinde kolaylık sağlamak için 13 cami belirlediklerini söyledi.

Öztürkçü, "İtikâf ibadetinde, belli bir zaman içinde camide durulur ve bu zaman içerisinde ibadet edilir. Peygamberimiz (sav) itikâfa girmiştir ve itikâf sünnettir. Dolayısıyla Müslümanların bu sünneti seniyyeyi ica etmek adına itikâfa girmesi son derece önemlidir. Aslında itikâf her zaman yapılabilir. Belli bir zamanı yok ama Peygamber Efendimiz Ramazan ayının son on gününü camide itikâfta ibadetle geçirmiştir. Dolayısıyla bizde müminlerin bu sünneti icra etmesinde, onlara bir kolaylık sağlamak amacıyla ilimizde 13 tane camiyi itikâf için ayırdık. Ramazan ayının son on günü bu camilerimiz sabaha kadar açık kalacak. Görevlilerimiz de görevlerinin başında olacak. O camilerde Müslümanlar itikâfa girecekler. İtikâftayken yeme içme ihtiyaçlarını orada temin edecekler. Bu nedenden dolayı özellikle yeme içme ve temel ihtiyaçlarını temin etmeye müsait camileri seçtik. Bir de şehrin yapısına göre şehrin güney, kuzey, doğu ve batısında kolaylık olması açısında camileri tespit ettik." şeklinde konuştu.

İtikâf için belirlenen camiler şöyle;

M. Zahit Kotku Camii, Kayalık Camii, Emir Sultan Camii, Ş. Muhyittin Arabi Camii, Malazgirt Camii, Abdulkadir Geylani Camii, İmam-ı Azam Ebu Hanife Camii, Saltoğlu Camii, Ömer-ul Faruk Camii, Kab Camii, Altınşehir Camii, Ulu Camii, Mehmet Kırçalı Camii ve Yeni Mahalle (Seyda) Camii (Ferit Gölgül – İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir