• DOLAR 32.578
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2431.08
  • ...
Tatvan`da 10 bin kişiye iftar yemeği verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tatvan Belediyesi ile Bitlis Platformu tarafından iftar programı düzenlendi. Programa 81 ilden STK temsilcileri ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. 

Van Gölü`nün Tatvan ilçe sahilindeki İşletme Parkı`nda düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Bitlis Platformu Başkanı Selim Korkmaz, gönül iftar sofrasına 81 ilden STK temsilcilerinin, çevre il ve ilçelerden yoğun katılımın olmasından dolayı mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, katılımlardan dolayı herkese teşekkür etti.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, bu programı geleneksel hale getirmeyi planladıklarını söyledi.

Tatvan sahilinde 10 bin kişiye iftar vermenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Aksoy, şunları söyledi: “Bugün güzel Tatvan`da verdiğimiz iftar sadece Tatvan`daki kardeşlerimize verdiğimiz bir iftar değil, 81 ilden buraya teşrif eden çok kıymetli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve başkanlarımız var. Burada Türkiye var, burada hepimiz varız. Biz hepimiz kardeşiz, dostuz. Ramazan`ın bereketi ve rahmeti üzerimize olsun diyoruz, hep beraber Türkiye`yiz diyoruz.”

Düzenlenen iftar programına; Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necip Fazıl Yardım, İl Müftüsü M. Faysal Geylani, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum amirleri, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Program, yapılan duanın ardından, ilahi ses sanatçısı Muzaffer Gürler`in konseriyle devam etti. (İLKHA) 






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir