• DOLAR 34.617
  • EURO 36.337
  • ALTIN 2924.07
  • ...
"Eğitim seviyesi ve kalitesi açısından ciddi sorunlarla karşı karşıyayız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının 9 Haziran Cuma günü sonlanmasının ardından yaptığı değerlendirmede önemli tespit ve önerilerde bulundu.

Eğitim seviyesi ve kalitesi açısından ciddi eksiklik ve sorunlarla karşı karşıya bulunulduğu belirtilen değerlendirmede, şu ifadelere yer verildi:

"Hiç şüphesiz eğitim, bir ülkenin en önemli ve temel meselelerinden biridir. Çünkü toplumun geleceğini inşa edecek bireyler eğitim kurumlarında yetişir. Bir toplumun medeniyet seviyesi, o toplumun eğitim kalitesi ile doğru orantılıdır. Ülkemizde son dönemlerde eğitim-öğretim alanında önemli düzenlemeler yapılmış olmakla beraber eğitim seviyesi ve kalitesi açısından ciddi eksiklik ve sorunlarla karşı karşıya bulunmaktayız."

"Toplumun inanç ve değerleri ile örtüşen eğitim anlayışının uygulanması zarurettir"

Toplumun inanç ve değerleri ile örtüşen bir eğitim anlayışının uygulama alanına konulmasının zaruret olduğuna vurgu yapılan değerlendirmede, "Bilimsel gerçekliklerin dini ve ahlaki değerlerle harmanlandığı ideal bir eğitim anlayışına olan ihtiyaç, her geçen gün daha da şiddetlenmektedir. Toplumumuzun inanç ve değerleri ile örtüşen ve toplumun ihtiyaçlarını dikkate alan bir eğitim anlayışının uygulama alanına konulması zaruret halini almıştır." Denilerek şu önerilerde bulunuldu:

"-Sürekli değişkenlik gösterip istikrarsızlığa sebebiyet veren sınav sistemi yerine çağın koşullarına uygun, sabit ve adil kriterlere dayalı bir sistem benimsenmelidir.

-Gençlerimizin hem biyolojik, psikolojik ve manevi gelişimlerine hem de başarı oranlarına olumsuz etki eden karma eğitim zorunlu olmaktan çıkarılmalı, yasal düzenlemeyle kızların ve erkeklerin ayrı okullarda okumalarına imkân sağlanmalıdır.

-Eğitim kurumlarında kısmi anlamda rahatlama meydana getiren başörtüsü ve tesettüre serbestisi anayasal teminat altına alınarak sorun kalıcı olarak çözüme kavuşturulmalıdır.

-Ders kitapları, dini ve ahlaki değerlere aykırı içerikten arındırılmalı, okul müfredatları Müslüman halkın hassasiyet ve beklentileri dikkate alınarak hazırlanmalıdır.

-Eğitimde tek dil dayatmasından vazgeçilerek Kürtçe başta olmak üzere yeteri talep olması halinde herkesin kendi anadiliyle eğitim alabilmesinin önü açılmalıdır. Mevcut durum itibarı ile seçmeli ders statüsündeki Kürtçe için yeterli öğretmen ataması yapılmalıdır.

-Öğrenci ihtiyacını karşılayacak kadar okul ve derslik yapılmalı öğretmen açığı kapatılmalıdır.

-2017-2018 Eğitim-Öğretim sezonuna yönelik çalışma ve hazırlıklara şimdiden başlanmalıdır

-Yaz tatilinin öğrencilerin sadece gezip eğlenerek ve zamanlarını boşa harcayarak geçireceği bir zaman dilimi olmadığı, öğretmen ve veli koordinasyonu ile çocuklarımıza kavratılmalıdır.

-Özellikle ebeveynlerin çocuklarını cami, Kur'an kursu ve kütüphanelere yönlendirerek faydalı bilgiler almaları için çaba sarf edilmelidir."

Bu vesileyle,

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının sonlanmasıyla tüm öğretmen ve öğrencileri bu zorlu maratonda ortaya koydukları çabadan dolayı tebrik eden HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı,  hayırlı bir yaz tatili dilediklerini belirttiler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir