• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Okudukları ilkokulda 40 yıldır öğretmenlik yapıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis merkez Zeydan Mahallesi'nde bulunan Muştakbaba İlkokulunda 1975 yılında göreve başlayan 2 öğretmen arkadaş, 40 yıldır aynı okulda öğretmenlik yapıyor.

Eğitimin kendileri için hayatın bir parçası olduğunu dile getiren öğretmenler, her yıl farklı öğrencilere karne dağıtmanın sevincini yaşıyorlar.

Öğretmenler, yetiştirdikleri öğrencileriyle aynı okulda görev yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Eğitim hayatına başladıkları okulda 40 yıldır öğretmenlik ve idarecilik yapan öğretmenler, yılarını verdikleri okullarından ayrılmak istemediklerini ve emekli olana dek bu okulda görev yapacaklarını söylediler.

Her yaşta öğrencinin tanıdığı öğretmenler, 40 yıl boyunca aynı okulda görev yapmanın verdiği mutluluğu anlattılar.

1975 yılında göreve başlayan ve hâlâ aynı okulda müdür yardımcılığı yapan Naif Kırhan, "Okul hayatıma burada başladım. 1975 yılından bu yana da burada görev yapıyorum. Meslek hayatımın son 25 yılını idarecilik yaparak sürdürüyorum. 40 yıldır bu okulda çalışıyorum. Gerçekten çok mutluyum." dedi.

"Yetiştirdiğim öğrencilerimle aynı okulda görev yapmaktan dolayı mutluyum"

Meslek hayatı boyunca birçok öğrenci yetiştirdiğini ve kendi öğrencileriyle aynı okulda görev yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Kırhan, şunları söyledi: "Meslek hayatım boyunca çok sayıda öğrenci yetiştirdim. Dile kolay 40 yıldır aynı okuldayım. Burada yetiştirip farklı mesleklerde olan çok sayıda öğrencim var. Hâlâ çalıştığım okulda benimle beraber öğretmenlik yapan öğrencilerim var. Bu gerçekten çok güzel bir duygudur. Ders verdiğiniz öğrenciyle aynı okulda çalışmak anlatılmaz bir duygudur. Mahallemi çok seviyorum. 1990 yılında şehir merkezinde bulunan bir okula tayin istedim fakat mahalle sakinleri ısrar edince tayinimi iptal ettim. Fiili olarak 40 yıldır bu okulda öğretmenlik ve idarecilik yapıyorum. Benim gibi burada 40 yıldır görev yapan öğretmen arkadaşım da var. Çok iyi anlaşıyoruz.  Zamanın neyi göstereceğini bilmiyoruz. Allah nasip ederse bu okulda emekli olmayı düşünüyorum."

Bu okulda 1975 yılında göreve başlayan Tahsin Asrav ise sevdiği okulunda 40 yıldır öğretmenlik yaptığını ve bu okulda emekli olmayı düşündüğünü dile getirerek, "1975 yılında başladığım bu okulda hiç ayrılmak istemedim ve hâlâ devam ediyorum. Ben bu öğrencileri bırakıp gitmek istemiyorum. Her yıl değişik değişik öğrenciler geldiği için insanın mutluluğu ve çalışma azmi daha da artıyor. Bu 40 yılımın 21 yılını sadece birinci sınıf öğrencilerine ders vererek geçirdim. Şu an ders verdiğim 2 öğrencim benimle aynı okulda öğretmenlik yapıyor. Bu beni çok mutlu ediyor. Farklı mesleklerde çalışan çok öğrencim var. Bazen tanımadığımız öğrencilerim benimle karşılaşıyorlar. Çok saygı duyuyorlar. Böylesi insan yetiştirmek bize haz veriyor, mutlu ediyor. Gerçekten bu müthiş duygu, anlatılmıyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir