• DOLAR 32.216
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2451.026
  • ...
"Aytaç Baran`ın çocuklarımızdan farkı yoktu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK tarafından 9 Haziran 2015 tarihinde düzenlenen silahlı saldırısı sonucu katledilen Yeni İhya-Der Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran, şehadetinin yıldönümünde ailesi ve sevenleri tarafından kabri başında düzenlenen anma etkinliğiyle rahmet ve minnetle yâd edildi.

Anma etkinliğine katılan 6-7 Ekim saldırılarında katledilen Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz ile Hüseyin Dakak'ın babası Özdekin Dakak, Aytaç Baran'ı da evlatları gibi çok sevdiklerini söylediler.

"Hasan benim oğlumdu, Aytaç ise kardeşimdi"

Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz, Aytaç Baran`ın katledilmesiyle büyük üzüntü yaşadığını aktardı.

Aytaç Baran`ın ailesiyle aynı acıya ortak olduklarını dile getiren Gökgöz, “Biz o acının ne olduğunu biliyoruz. O da bizim kardeşimizdi hatta çocuklarımızdan farkı yoktu. Aytaç, şehit edildiğinde ben çok ağladım. Çevremdekiler bana oğlum için neden bu kadar ağlamadığımı soruyordular. Evet, Hasan benim oğlumdu, Aytaç ise benim kardeşimdi. Benim için farkları yoktur. Biz bu acının ne olduğunu bildiğimiz için bugün burada bulunduk. Allah şehitlerimizin şehadetini kabul etsin ve bizi onların yolundan ayırmasın.” dedi.

Aytaç Baran`ın ölümlerin en güzeliyle hayatını sonlandırdığını ifade eden Hüseyin Dakak`ın babası Öztekin Dakak , “Böyle mübarek bir günde Şehit Aytaç Baran`ın şehadet yıldönümü vesilesiyle anma etkinliği düzenlendi. Böylesine yoğun katılımın olduğu anma programına biz de şehit ailesi olarak katıldık. Allah bize de böyle şerefli bir ölümü nasip etsin. Biz bir şehit ailesi olarak Aytaç Baran`ın ne kadar iyi bir insan olduğunu ve İslam`a faydalı olduğunu iyi biliyoruz. Allah şehadetini kabul etsin.” ifadelerini kullandı. (M. Hüseyin Temel, M. Sıddık Bilge- İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir