• DOLAR 32.457
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2436.398
  • ...
Elektrik panosu yanan bina sakinleri mağduriyet yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl İçmeler Mahallesi'nde bulunan bir binanın elektrik panosunda meydana gelen yangında pano kullanılamaz hale gelirken, bir haftadır elektrik ile ilgili mağduriyet yaşadıklarını anlatan bina sakinleri yetkililerin duruma acil müdahale etmeleri gerektiğini dile getirdiler.

Yanan elektrik panosunun kablolarının kendileri ve çocukları için tehlike oluşturduğunu söyleyen bina sakinleri, olası bir facianın yaşanmadan duruma acil müdahale edilmesi gerektiğini belirttiler.

Mahallelerinde yapılan TOKİ'lerde sürekli sorunlarla karşılaştıklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Burhan Akkuş, "Bu elektriği yapanlardan şikâyetçiyiz. Buradaki birçok iş düzgün yapılmamış. En ufak bir sıkıntıda ya da yağmur yağdığında bütün elektrikler kesiliyor özelikle bu 2+1'lerde. Evde fırın takıldığında ikinci bir cihaz takılırsa hemen binanın elektriği kesiliyor. Yani bir sıkıntı var. Bütün prizleri yakıyor bir şey bırakmıyor bu yapılan TOKİ’lerde. TOKİ işi kime vermişse adamlar sağlam yapmamış.  Sokak lambalarımız kaç yıldır doğru, dürüst yanmıyor, burada sorun ve sıkıntılar hiç bitmiyor." şeklinde konuştu.

Elektrik panosu yanan bina sakinlerden Zeynep Ortak da “Gündüz saat 12.00’de patlama sesleri geldi. Patlamayla her yeri duman kapladı. Kendimizi dışarı zor attık, hepimiz kaçtık. 'Binanın elektrik panosunda yangın çıkmış' dediler. Sonra itfaiye geldi yangını söndürdü. Bütün binanın elektrik tesisatı yandı, binamıza idareten elektrik verilmiş ancak mağdur durumdayız.” dedi.

Binası sakini Osman Keleş de, “Geçen yıldan beri binamızın elektrik şartelli devamlık atıyor. Bir usta getirip yaptık fakat yine olmadı. Bina elektrik panosu tamamen yandı bir haftadır bu patlama meydana geldi. Herkes evinden kaçmak zorunda kaldı. Ve hâlen yapılmadı. Şu an binaya geçici kaçak elektrik verildi. Evlerimiz sigortalıdır, hasar ve zarar tespiti yapıldı. Bir an önce binamızın yayan elektriğinin yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

















Bu haberler de ilginizi çekebilir