• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
"Katillerin adalet önünde hesap vermesi engellendi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

9 Haziran 2015 tarihinde PKK tarafından silahlı saldırısı sonucu katledilen Yeni İhya-Der Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran, şehadetinin yıldönümünde ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başında rahmet ve minnetle yâd edildi.

Anma programına katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz programın ardından gazetecilere kısa bir açıklamada bulundu. Yılmaz, Aytaç Baran katillerinin hak ettiği şekilde adalet önünde hesap vermesinin engellendiğini belirterek, Türkiye`de adaletin doğru bir şekilde işlemediğine dikkat çekti.

Şehit Aytaç Baran`ın mezarı başında anarak onun kardeşten öte olduğunu ifade eden Yılmaz, şahadet yıldönümünü münasebetiyle Baran`ı yad etmeye, onun davasıyla beraber olduklarını bir kez daha göstermeye geldiklerini söyledi.

Yılmaz, şöyle konuştu: “Şehit Aytaç kardeşimiz İslami mücadele verdiği için hedef seçildi ve şehit edildi. Şehadetinde çözüm süreci adıyla başlatılan, yürürlüğe konulan ihanet sürecinin etkisi ve rolü büyüktür. Sadece Şehit Aytaç Baran değil, aynı şekilde Şehit Yasin Börü, Şehit Hüseyin Dakak, Şehit Hasan Gökgöz, Şehit Riyad, Şehit Turan, Şehit Cumali ve diğerlerinin katledilmesinde de bu ihanet sürecinin taraflarının rolü vardı.”

Aytaç Baran ve kardeşlerini katledenlerinin hiçbirinin iflah olmadığını vurgulayan Yılmaz, ihanet sürecinde taraf olanların ağır bedeller ödediğini ve ödemeye devam ettiğini belirtti.

İhanet sürecinde yer alanların gerek siyaseten, gerek halk nezdinde itibarını kaybederek ağır bedeller ödediğini dile getiren Yılmaz, “Hak davayı, Kur`an-ı Kerim`i toplumda yaşanılır kılma mücadelesi veren kardeşlerimize tüm insanlarımızın sahip çıkması gerekiyor. Kendini bilmeyen ve halkın menfaat ve maslahatını düşünmeyenlere Allah`tan gafil olanlara fırsat verilirse onlar da bu fırsatı halka zulmetmede kullanırlar. Gücünü, silahını halka doğrultup, Müslümanlara doğrultup Müslümanları katletmeye girişirler. Islah değil, ifsada sebep olurlar. Bu nedenle herkesin bu konuda bir ders çıkarması gerekiyor. Bu çocukların geleceğini düşünenlere, toplumun ıslahı için çalışanlara destek olunması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Aytaç Baran`ın failleri noktasında soruşturma sürecinde büyük eksiklerin olduğunu söyleyen Yılmaz, “Soruşturma süreci sağlıklı yürütülmedi. Katillerin hak ettiği şekilde adalet önüne çıkması engellendi. Sizin de malumunuz gerek emniyette gerek kamu bürokrasisinde yer alan örgütler, FETÖ, ETÖ ve PKK yanlısı kişiler maalesef el birliğiyle dosyayı akamete uğratıp delilleri kararttılar. Kamera kayıtlarını yok ettiler. Görüntülerde ortaya çıkan katillerden biri Sur ilçesinde eylem hazırlığındayken öldürüldü, arkadaşı ise serbest bırakıldı. Türkiye`de adalet maalesef doğru işlemiyor ve katillerin adalet önünde hesap vermesi engellenmiş oldu.” açıklamalarında bulundu. (M. Sıddık Bilge, M. Hüseyin Temel – İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir