• DOLAR 32.561
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2444.249
  • ...
Batman'da "Kur'an Ziyafeti" etkinliğinin iptal edilmesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da Kur’an Nesli Platformu tarafından Gültepe Mahallesi'ndeki Gültepe Su Parkı’nda Gültepe dün teravih namazının ardından günler öncesinden düzenlenmesi planlanan ‘Kur’an Ziyafeti’ programı, "güvenlik" gerekçesiyle Batman Valiliği tarafından iptal edildi. Kur’an Ziyafeti Etkinliği Düzenleme Kurulu, yaptığı basın açıklamasıyla programın iptal edilmesine tepki gösterdi.

Su Parkı’nda yapılan basın açıklamasını okuyan Kur’an Ziyafeti Etkinliği Düzenleme Kurulu Başkanı Kenan Çaplık, duyurusunu günler öncesinden yaptıkları Kur’an Ziyafeti Programının dün saat 17.30 itibariyle Valilik tarafından güvenlik gerekçesiyle iptal edildiği belirtildi.

Hayırlı çalışmaların iptal edilmesi yerine tedbirler alınarak etkinliklerin yapılmasının sağlanması gerektiğini ifade eden Çaplık, "Her güvenlik tehdidinde böylesi hayırlı çalışmaların iptalindense, gerekli güvenlik tedbirleri alınarak gerçekleşmesini sağlamanın, teröre verilecek en güzel cevap olduğuna inanmaktayız. Yıllardır terör ve güvensizlikle anılan bölgemizin, Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in okunması ve anlaşılması gayesiyle düzenlenen böylesi etkinlikler çerçevesinde, huzur ve güvenle anılır hale gelmesini sağlamak gerekmektedir." dedi.

"15 Temmuz ruhunun devamı için bu tür etkinlikler desteklenmelidir"

Etkinliğin iptal edilmesinin üzüntü verici olduğunu belirten Çaplık, "15 Temmuz darbesini engelleyen ruh, minarelerde yankılanan salalar ve Kur’an mektebinden yetişmiş duyarlı halkımızın direnciydi. İşte bu ruhun devamlılığı için bu tür etkinliklerin önemle desteklenmesi ve yaygınlaştırılması gerekirken, böylesi hayırlı faaliyetlerin, her ne sebeple olursa olsun iptali bizleri incitmektedir. İptal nedeniyle bu etkinliği gerçekleştiremediğimizi kamuoyuna bildiriyor ve duyarlı tüm halkımıza teşekkür ediyoruz." diye belirtti.

Etkinliğin iptal edilmesine tepki gösteren Kur’an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek, halkın heyecanla yapmayı planladıkları Kur’an ziyafeti etkinliğini beklediğini belirterek, etkinliği güvenlik gerekçesiyle iptal edilmesini üzüntüyle karşıladıklarını vurguladı.

"Kur’an nesli yetiştirilseydi, bugün sorunlar yaşamıyor olacaktık"

Hayırlı etkinliklerin iptal edilmesinin sorunların ortadan kaldırılması için bir çözüm olmadığını aktaran Şimşek, "Bu tür etkinlikler aslında yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması için gerekli olan etkinliklerdir. Eğer toplumumuzda geçmişten günümüze kadar bir Kur’an nesli yetişebilseydi, belki bugün bu sorunları yaşamıyor olacaktık. Dolayısıyla bu tür gerekçelerle, bu kadar masumane, halkımızın ihtiyaç duyduğu bu tür etkinliklerin iptal edilmesi bu sıkıntıların ortadan kaldırılması için bir çözüm değildir. Tam tersine bu sıkıntıların bertaraf edilebilmesi için bu etkinliklerin daha çok teşvik edilmesine, yaygınlaştırılmasına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Etkinliklerin iptal edilmesi çare değildir"

Açıklamanın devamında Şimşek, şunları söyledi: "Halkımızın Kur’an'la tanışması, halkımızın Kur’anî bir ahlaka sahip kılınması gerekir ki bu sıkıntılar bertaraf olsunlar. Halkımızın bu kadar ihtiyaç duyduğu bu etkinliklerin bu tür gerekçelerle iptal edilmesi bir çare değildir. Tam tersine belki bu sıkıntılara sebep olan şer odaklar için tam da arzulanan şeylerdir. Bu tür sansasyonel eylemlerle ikide bir bu tür etkinlikler eğer iptal edilecekse, onların isteği de budur zaten. Zaten parklar, çarşılar halkımızla tıklım tıklımdır. Bu etkinlikler olsa da olmasa da halk zaten parklarda, alanlardadır. Keşke böyle bir durum yaşanmamış olsaydı. Programın iptali nedeniyle halkımıza karşı üzüntülerimizi belirtmek istiyoruz."

Batman Belediyesinin Ramazan etkinlikleri adı altından düzenlemiş olduğu ve halkın değerlerine aykırı olduğu gerekçesiyle tepkiyle karşılanan etkinliklere izin verilirken Kur’an Nesli Platformu öncülüğünde gerçekleştirilecek ‘Kur’an Ziyafeti’ programın iptal edilmesi ise "çifte standart" olarak nitelendirildi.  (M. Fatih Akgül-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir