• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van`da 312 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yoğun bir eğitim ve öğretim yılı maratonun ardından Van genelinde bin 375 okulda, 312 bin öğrenci, yaklaşık 8 ay süren eğitim döneminden sonra 3 aylık yaz tatiline girdi.

2016-2017 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla karne dağıtım ve Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavında dereceye girenler için ödül töreni yapıldı.

Rekabet Kurumu İlk ve Ortaokulu`nda düzenlenen törene katılan İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, velilere tavsiyelerde bulunarak, “Bugün 2016-2017 eğitim-öğretim yılının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün Rekabet Kurumu İlk Okulumuzda İpekyolu ilçesinin bütün okullarını temsilen karne dağıtım törenine iştirak ettik. Bu karne heyecanı aynı şekilde bütün velilerimiz, öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz tarafından da hat safhada yaşandı. Ben özellikle velilerime şunu söylemek istiyorum; karnenin, öğrencilerin bir yıllık başarısının bir belgesi olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bu ancak bir belgedir. Hiçbir belge bizim biriciğimiz, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızdan daha değerli değildir. Velilerimizin bunun bilincinde olmalarını ve bu bilinç doğrultusunda hareket etmelerini özellikle istirham ediyorum.” dedi.

Konuşmasında yaz tatilinde öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Yavuzer, eksiklerini gözden geçirmelerini ve bir sonraki eğitim-öğretim yılı için hazırlık yapmalarını istedi.

Yavuzer, “Bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve okul yöneticilerimize bir yıl boyunca gösterdikleri performanstan ve özenli çalışmalarından dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de hayırlı, bereketli ve neşeli tatiller diliyorum. Öğrencilerimizden bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları eksik ve iyi yönlerini gözden geçirmelerini, bir sonraki yıla hazırlık yapmaları babında eksiklerini tamamlamalarını istiyoruz.” diye konuştu.

TEOG`da tüm soruları doğru cevaplayan Betül Toprak isimli öğrenci, hem başarı ödülünü hem de karnesini alarak iki heyecanı bir arada yaşadığını belirterek, “Rekabet Kurumu Ortaokulu`nda 8-C sınıfına gidiyorum. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Mutlaka test çözmek konu tekrarı yapmak lazımdır. TEOG döneminde derslere çok çalıştık yaz tatilinde de eğlenmeyi düşünüyorum.” dedi.

TEOG ortak sınavlarında tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olan Deniz Uyar isimli öğrenci de bu yıl sınava çok çalıştığını bu yüzden yaz tatilinde eğleneceğini söyledi.

Uyar, “8'nci sınıf öğrencisiyim TEOG-2 sınavında hepsini doğru cevapladım. Dolayısıyla Türkiye birincisiyim. Şu an çok mutluyum. Karnemde bu yıl oldukça iyi. Arkadaşlarımla TEOG sınavı nedeniyle dışarı hiç çıkamadım. Tatilde de gezmeyi düşünüyorum. Yoğun bir çalışma vardı. Her gün dersten dolayı kafamızı kaldıramıyorduk. Sınava girecek olan arkadaşlara önerim stres yapmamaları. Bu çok önemli, ben ilk TEOG sınavında oldukça stres yaptım. Bu da bana çok kötü kayıplara neden oldu. Çok çalıştım ve emeğimin karşılığını da aldığımı düşünüyorum. Karne ortalamam bu sene 99 ve derslerim oldukça iyi. TEOG sınavına çalıştığımız için otomatikman sınavlara da iyi bir şekilde çalışmış oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Aldığı karne ile ilgili duygularını paylaşan Eyübhan Bozbay isimli öğrenci de “8/C sınıfındayım, okul güzeldi. Arkadaşlarımı özleyeceğim. Hepsiyle kardeş gibiyiz, arkadaştan öte bir sevgimiz var. Arkadaşlarımı özleyeceğimi biliyorum. Yıl içerisinde üzüldüğüm, mutlu olduğum anlarım oldu.” dedi.

Karneler günü dolayısıyla mutlu olduğunu söyleyen Miraç Sarıbulak ise yaz tatilinde arkadaşlarını özleyeceğini söyledi. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir