• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2291.65
  • ...
Mardinli öğrencileri Kur`an kursu heyecanı sardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`de 2016-2017 eğitim-öğretim yılı, yaklaşık 220 bin öğrencinin karne heyecanıyla sona erdi. Öğrencilerin karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girmesinin ardından yaz Kur`an kursları da başlıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen Kur`an kursları 9 hafta sürecek. Her yaş grubundan öğrenciler yaz Kur`an kurslarında eğitim-öğretim görebilecek.

Karnelerini alan öğrenciler, İLKHA`ya 3 aylık yaz tatilinde hem oyun oynayacaklarını hem de Kur`an Kursu`na gideceklerini belirttiler.

Bugün karnesini aldığını hatırlatan Burak Mert Bilen, yaz tatilinde Kur`an Kursu`na gideceğini söyledi. Bilen, “Karnemi alarak yaz tatiline girdim. Tatil boyunca gezip eğleneceğim ama Kur`an okumak için Kur`an Kursu`na da gideceğim. Kur`an Kursu`na gideceğim için çok heyecanlıyım. Çünkü Kur`an okumayı çok seviyorum ve istiyorum.” dedi.

Tatilde bol bol gezip Kur`an okuyacağını dile getiren Muhammed Mecid ise şunları söyledi: “Ben tatil boyunca bol bol gezeceğim ve Kur`an okuyacağım. Kur`an kursları yakında açılıyor. Ben Kur`an-ı Kerim`i bitirmişim, ancak yine de camiye gidip gelen çocuklara Kur`an öğreteceğim.”

Karne sevincini ve Kur`an kursu heyecanını bir arada yaşadıklarını kaydeden Halil İbrahim Aydın,  “Bugün karnemizi aldık ve şu an evimize geri dönüyoruz. Tatilde oyun oynayacağım ve Kur`an Kursu`na gidip Kur`an okuyacağım.” diye konuştu. 

Tatilde ders çalışıp oyun oynayacağını ifade eden İrem Göktürk de şunları söyledi: “Karne aldığımız için mutluyuz. Karnem çok güzeldir, takdir aldım. 3 aylık yaz tatiline girdik. Tatilde derse çalışıp oyun oynayacağım. Ayrıca Kur`an kursunda kayıt yaptırıp Kur`an öğrenmek istiyorum.”

Velilerden Ömer Demir de bugün tüm öğrencilerin karnelerini aldığını ve 3 aylık yaz tatiline girdiklerini söyledi. Demir, “Çok şükür oğlum takdir aldı, karnesi iyi olduğu için bizler de mutluyuz. Bu yüzden oğlumu tebrik ediyorum. Oğlum yaz tatilinde Kur`an Kursu`na gitmek istiyor, ben de onun kaydını yaptırıp Kur`an Kursu`na göndereceğim inşallah.” dedi. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir