• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şanlıurfa`da Suriyeli yetim aileler iftarda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı (İHH) Şanlıurfa Şubesi tarafından Suriyeli yetim ailelere yönelik iftar programı düzenledi.

Bir düğün salonunun açık alanında gerçekleşen programa, Suriye`nin Bab kentinin eski müftüsü Şeyh Zekeriya, Pakistan şehrinden misafirler, İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atilla ve çok sayıda davetli misafirler katıldı.

Program, Abdüsselam Sellum`un Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Suriyeli Molla İsa Bunni`nin (Ebu Dücane) Arapça yaptığı selamlama konuşmasıyla devam etti.

Ezanın okunmasıyla birlikte davetliler dua ederek iftarlarını açtılar.

Düzenledikleri iftar programı hakkında değerlendirmede bulunan İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atilla, Şanlıurfa`da yaklaşık 18 bin yetimin bulunduğunu söyledi.

Kentte yaptıkları yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Atilla, “İHH İnsani Yardım Vakfı ve Pakistan Ubeyd iş birliği ile bu iftar programımızı vermekteyiz yaklaşık 375 kişi iftar programımıza katılacak, yetim annelerine iftar programıdır. Bu sadece iftar değil aynı zamanda, iftarla beraber iftarın akabinde bütün bu yetim ailelerimize gıda kolisi ve yağ yardımı yapacağız. Bu Ramazan ayı boyunca hedefimiz Urfa`daki bütün muhacirlere bir şekilde yardımı ulaştırmaktır. İlimizde şu anda günde 75 bin ekmek dağıtmaktayız, muhacir ailelere iftar programları, giysi yardımı ve her türlü ev eşyası yardım yapmaktayız. İlimizde yaklaşık 18 bin arası Suriyeli yetim bulunmakta. Kendi yerli yetimlerimiz 5 bin civarıdır, bu 18 bin yetimin yaklaşık bin 50`sine İHH sponsordur. Düzenli nakdi yapmaktadır. Geriye kalan diğer yetimlere de dönemsel ayni ve nakdi yardımlar yapmaktayız.” ifadelerini kullandı.

Program, Pakistan`dan gelen misafirlerle çektirilen hatıra fotoğrafının ardından, dağıtılan yardım paketleriyle son buldu. (Hüseyin Sayhar- İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir