• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çocuklar farkındalık oluşturmak için çöp topladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Valiliği, Bitlis Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından "Temiz Çevre Temiz Yaşam" sloganıyla bir program düzenlendi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen programda modern çevreci şehirlerin oluşturulması, mekânsal yaşam kalitesinin artırılması, ekonomik ve toplumsal yapının güçlendirilmesi amaçlandı.

Bitlis merkezde toplanan öğrenciler açtıkları pankartlarla şehir merkezinde yürüyüş yapıp, yerdeki çöpleri topladılar.

Farkındalık oluşturmaya çalışan çocukların davranışı vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Çocukları izleyen vatandaşlar, alkış çalarak kendilerine destek verdiler.

Söz konusu etkinlik hakkında konuşan Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Medeni Öztaş, insanların bilinçlenmesi için bir farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, "İnsanlarımız duyarlı olsun diye gençlerimiz, sporcularımız ve çocuklarımızla birlikte çarşıda bir yürüyüş yaparak, etraftaki çöpleri temizledik. Tabi, bunu biz 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir farkındalık oluşsun diye yaptık. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Bitlis Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Murat Yıldız ise en büyük temizliğin kirletmemek olduğunu hatırlatarak, bir farkındalık oluşturmaya çalıştıkları çevre temizliği hakkında vatandaşların daha duyarlı olmasını istedi.

"En büyük çevre temizliği kirletmemektir"

Yıldız, "Bitlis Belediyesi Çevre Temizlik Müdürlüğü olarak burada toplamamızın amacı, Dünya Çevre Günü'nde bir farkındalık oluşturmak, daha yaşanılabilir bir çevre için çöplerimizi daha düzenli bir şekilde çöplere atmaktır. Daha yaşanılabilir bir çevre için temizlemekle çevre temizliği olmaz. En büyük çevre temizliği kirletmemektir. Çevremizi kirletmemek halkımızdan bir isteğimizdir. Bundan dolayı halkımızdan bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Birlikte yaşadığımız ortamları temiz tutalım. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını bekliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir