• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Düşünce-Der `Siyer Sınavı` Yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN-Peygamber Sevdalıları Platformuna üye olan ve Nusaybin ilçesinde faaliyet gösteren Düşünce Kültür ve Dayanışma Derneği(Düşünce-Der) Kutlu Doğum haftası münasebetiyle siyer sınavı yapacağını duyurdu.
Konuya ilişkin olarak Düşünce-Der`den yapılan Açıklamada: "Nusaybin ilçesinde ve Türkiye genelinde yapılacak olan bu sınav Peygamber Efendimize olan sevgimizi, ona olan sadakatimizi göstermek ve Peygamber efendimizin hayatını okuyarak onun kendimize `ne güzel bir örnek` olduğunu anlamak için böyle bir çalışma yaptık" denildi.
 
Sınav İki Kategoriden Oluşacaktır
"Sınavımız Türkiye geneli olup Türkiye genelinde dereceye giren ilk 10 kişiye umre ödülüyle ödüllendirilecektir. Ayrıca sınav sonucunda Nusaybin`de dereceye girecek olan ilk 3 kişiye çeşitli hediyeler verilecektir." Denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
Sınavda erkek ve bayanlar için ayrı ayrı salonların temin edilecek.
"1.Kategori: İlköğretim düzeyi (15 yaş`a kadar olanlar)
2.Kategori: Lise ve üstü olan yetişkinler düzeyi (15 yaş üstü olanlar)
Kaynak Kitaplar İse;
1.Kategori İçin: Dua yayıncılıktan Eğitimci yazar Abdulkadir Turan`ın `Peygamberimi öğreniyorum` iki ciltlik kitabı
2.Kategori İçin: Dua yayıncılıktan, Kazım Ağcakaya ve Bünyamin Bulut`un `Son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v.) siyer-i Nebi` 496 sayfalık tek ciltli kitap olacak.
Sınav çoktan seçmeli test usulü ile yapılacak, üç yanlış bir doğruyu götürecek.
25 Mart 2012 tarihinde saat 10.00-12.00 arasında her iki kategori için de tek oturumda yapılacak olan sınav başvuruları 27 Şubat Pazartesi 2012 tarihinden itibaren başladı. Sınava girecek kişi veya kişilerNusaybin Düşünce Kültür ve Dayanışma Derneğine bizzat giderek başvuru yapabilirler."
(Halil Akbalık - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir