• DOLAR 32.597
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2505.229
  • ...
İranlı Yönetmen Oscar Kazandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yayımlandıktan sonra İran`da büyük bir ses getiren "Nadir ve Simin: Bir ayrılık" filmi Oscar ödülü aldı. İranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin daha önce Berlin Film Festivali`nde Altın Ayı ödülü kazanan "Nadir ile Simin: Bir Ayrılık" filmi dün akşam Hollywood`a Oscar ödülü kazandı.
 
Daha önce Dünya Bülteni Yazarı Cihan Aktaş tarafından Dünya Bülteni`nde detaylı bir şekilde dikkat çektiği film, Hollywood’un en prestijli ödülü en iyi yabancı dil film dalında, en iyi film seçildi. Oscar ödülü alan İranlı yönetmen Asghar Farhadi, ödülünü alırken dostluk mesajı verdi.
 
FARHADİ`DEN ÖNEMLİ MESAJLAR
Farhadi, yaptığı konuşmada İranlıların düşmanca tavırlara karşı olduğunu ifade ederek "Bizler önemli bir ödül aldığımız için mutlu değiliz. Ama bir taraftan savaş çağrıları yapılırken, yabancılaştırma olurken, siyasetçiler birbirleriyle kavga ederken ve İran ülkesinin ismiyle müstesna kültürü unutulmuşken, bu ödülü kazanmış olmak ve adımızı duyurmak bizi mutlu ediyor. Ülkemin halkı bütün medeniyetlere saygı duyar ve düşmanlığa karşıdır" dedi.
 
Filmin ABD`de ödül kazanması İran`da rejim yanlıları tarafından bir şüpheyle karşılandı. İranlılar, bir taraftan savaş tamtamları yapan ABD`nin diğer yandan İranlı bir yönetmenin filmine ödül verilmesini samimi bulmuyorlar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir